Efes Tatbikatı 2018 İçin Suudi Arabistan Birlikleri Geldi

Efes 2018 Tatbikatı'na katılacak olan Suudi Arabistanlı askerler İzmir'e geldi. Tatbikatta gerçek mermiler kullanılacak.

29.04.2018-16:07 - (Son Güncelleme: 29.04.2018-16:04) Efes Tatbikatı 2018 İçin Suudi Arabistan Birlikleri Geldi

Suudi Arabistan'ın resmi ajansı SPA'nın haberine göre, 7-11 Mayıs tarihleri arasında İzmir'de yapılacak Efes-2018 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı'nda bulunacak Suudi Arabistanlı askerler cuma günü Türkiye'ye geldi.

Askeri Ataşe Asaf, mevzu bahis tatbikata Suudi Arabistan'ın yanı sıra birkaç devletten kara, deniz ve hava kuvvetleri birliklerinin bulacağını söyleyerek, Efes 2018 Tatbikatı'nın içerik ve katılım bakımından en büyük askeri uygulamalardan biri olduğuna vurgu yaptı.

Albay Dureybi ise Efes 2018 Tatbikatı'nın katılımcı ülkeler arasında askeri deneyim paylaşımı, askeri iş birliğini artırma ve diğer bazı alanları hedeflediğini aktardı.

Efes Tatbikatı'nda kara, deniz ve hava unsurlarının ortak uygulamalarında gerçek mermiler kullanılıyor. Konvansiyonel savaşın yanı sıra, terörizmle mücadele, siber savaş ve psikolojik savaş içerisine alan hibrit savaşı düzeni de tatbikatın içerisinde bulunuyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en kapsamlı çalışmalarından birisi olma özelliğini barındıran tatbikat 7-11 Mayıs tarihleri arasında İzmir'de yapılacak.

Efes 2018 Tatbikatı'nın seçkin gözlemci günü 9-10 Mayıs'ta olacak.

Efes 2016'da uygulamasında işgal edilen adayı kurtarmak için mücadele eden dost kuvvetler, aynı zamanda jenerik senaryoya var olan bir terör örgütüyle de, savaşmıştı. Her sene organize edilen tatbikat, iki yılda bir uluslararası seviyede gerçekleşiyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal