Edirne'de, Meriç Köprüsü'nün Restorasyonu Tamamlandı!

Edirne'de Meriç Köprüsü'ndeki restorasyon iki hafta önce sona ermiş, teknik olarak bir süre beklenmesi gerektiği için trafiğe açık hale getirilmişti.

29.10.2019-15:24 - (Son Güncelleme: 29.10.2019-15:15)

Edirne'de Meriç Köprüsü'ndeki restorasyon iki hafta önce sona ermiş, teknik olarak bir süre beklenmesi gerektiği için trafiğe açık hale getirilmişti.

Bekleme süresinin tamamlanmasından sonra Karaağaç Mahallesi ile Pazarkule Sınır Kapısı'na ulaşımın sağlandığı Meriç Köprüsü araç trafiğine açıldı.

Meriç ve Tunca köprüleri arasında işletmeleri olan esnaf, köprünün açılmasından duyduğu sevinci aktararak, yetkililere teşekkürlerini sundu.

RESTORASYON SÜRECİ

Tunca ve Meriç nehirlerindeki tarihi taş köprülerin revizyonu, temmuz ayında Tunca Köprüsü ile başlamıştı.

Trafiğe kapatılan 4 asırlık tarihi köprüde restorasyon çalışmalarının tamamlanması sonrası ağustos ayı sonunda Meriç (Mecidiye) Köprüsü'nde çalışmalara geçilmişti.

Meriç Köprüsü'ndeki restore çalışması yaklaşık 1,5 ayda tamamlanmıştı. Köprülerin restorasyonunun başladığı temmuz ayından bu yana kentin sayfiye yerlerinden Karaağaç Mahallesi'ne Dr. Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü ile Bosnaköy köyü güzergahından ulaşım sağlanıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal