Edirne'de Komşu Ziyaretlerinin Sonlandırılması Anonsları Yapılıyor

Koronavirüs vaka sayılarının son zamanlarda atış gösterdiği Edirne'de artışın fazla bir şekilde ev hanımları arasında tespit edilmesi, şehirde önlemlere rağmen bir takım kadınlar arasında "altın günü ve ev oturmaları"na devam edildiğini akıllara getiriyor.

26.11.2020-12:41 - (Son Güncelleme: 26.11.2020-12:35) Edirne'de Komşu Ziyaretlerinin Sonlandırılması Anonsları Yapılıyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen akşam gerçekleştirdiği basın toplantısında, vaka sayılarının son haftalar içinde artan şehirler arasında Edirne'yi de belirtti.

Edirne Valiliğinin yoğun dezenfekte faaliyletleri ile kontrollerine rağmen kurallara riayet etmeyen ve maske kullanmayan kişilerin olduğu görülüyor.

Şehir içerisinde sürekli misafirlik ve ziyaretlerin yapılmaması için anonslar yapılıyor.

"MEVLİT, KOMŞU ZİYARETLERİNİ YAPMAMAK LAZIM"

Edirne halkı da kurallara riayet etmeyen hemşerilerinden muzdarip. Bu şahıslardan Yılmaz Ulu, açıklamasında kuralları yok sayanların olduğunu dile getirdi.

Kadınların halen altın günü yaptıklarını bildiğini dile getiren Ulu, şu ifadeleri kullandı:

"Bunlardan kaçınmak lazım, altı günü, mevlit, komşu ziyaretlerini yapmamak lazım. Devlete destek olmazsak olmaz. Topyekün mücadele etmeli."

Hatice Kara da vaka sayılarının arttığını, bundan sonra ev görüşmelerinin yapılmaması gerektiğini söyledi.

Bir takım vatandaşlar da hiç kimsenin evine misafir olmadıklarını, kendilerine misafirliğe gelmek isteyenleri de kabul etmediklerini söyledi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal