Edirne'de Kent Genelinde 1 Milimetre Kuralı Uygulanmaya Başlandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 15 ilde vaka artışının patladığını duyurmuştu. Bu iller arasında yer alan Edirne’de, Kovid-19’la mücadele etmek için 1 milimetre kuralı getirildi. Tüm şehirde toplu taşıma araçlarında 1 milimetre boşluk kalmayacak şekilde her yolcu indi-bindiğinde dezenfekte edilecek.

26.11.2020-12:39 - (Son Güncelleme: 26.11.2020-12:48) Edirne'de Kent Genelinde 1 Milimetre Kuralı Uygulanmaya Başlandı

Kovid-19 salgınında bulaşın arttığı ve riskli olan alanların başında pazaryerlerinin, marketlerin ve ulaşım araçlarının geldiğini belirten Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal, koronavirüse karşı sürdürdükleri savaşta Edirne’de valilik ve belediye olarak iyi bir koordinasyon kurduklarını ve bulaş riskinin bulunduğu yerlerde yoğun bir mücadele verdiklerini anlattı.

KOVİD-19’LA TÜRKİYE’DE BİR İLKE İMZA ATILDI

Vatandaşların pazaryerlerini ve toplu taşıma araçlarını kullanmak mecburiyetinde kaldıkları için Kovid-19’la mücadelede bu alanlara daha fazla önem gösterdiklerine dikkat çeken Uysal, mücadele kapsamında Edirne Valisi Ekrem Canalp’in talimatıyla Türkiye’de bir ilke imza atıldığını açıkladı. Tüm şehirde bulunan ticari taksilerle birlikte tüm ulaşım araçlarına el tipi küçük ilaçlama pompası dağıtıldığını ve limitsiz dezenfektan verildiğini bildirdi.

1 MİLİMETRE KURALI GETİRİLDİ

Edirne İl Özel İdaresi’nde üretilen tonlarca dezenfektanın ücretsiz olarak dağıtıldığına işaret eden Uysal, her müşteri indiğinde araçta 1 milimetre dahi boşluk kalmayacak şekilde dezenfekte edileceğini belirtti.

EDİRNE ‘GÜVENLİ ADA’

Kovid-19 salgınıyla mücadelede Edirne halkının da son derece bilinçli olduğunu vurgulayan Uysal, bulaş riskinin Türkiye’de çok yüksek olduğunu söyledi. Edirne’nin bir yanında Bulgaristan ülkesi, diğer yanlarında İstanbul ve Tekirdağ Büyükşehirlerinin bulunmasına rağmen Türkiye’de en güvenli yerlerden biri olmasını sürdürdüğünü bildiren Uysal, Edirne’nin dört çevresine rağmen güvenli bir ada olduğunu ifade ederek, Kovid-19’la mücadelede en önemli etkenin ilaçlama, kontrol ve denetim olduğuna vurgu yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal