Edirne Keşan'da Açık Olan Dükkanlar Mühürlendi

Coronavirüsle mücadele kapsamında birçok işletme geçici olarak kapatıldı. Edirne'nin Keşan ilçesinde bu yasağa uymayan 2 işletme mühürlendi. İşletmeler için para cezası kesilirken, sahipleri hakkında da soruşturma başlatıldı.

23.03.2020-10:09 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-09:56) Edirne Keşan'da Açık Olan Dükkanlar Mühürlendi

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını dünyanın birçok yerinde yayılmaya devam ediyor. Virüs 11 Mart tarihinde ülkemize de sıçrarken, alınan önlemler üst seviyeye çıkartıldı. Özellikle sosyal izolasyon önlemine dikkat eden hükümet mekanları kapatma kararı aldı. İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine 'coronavirüs tedbirleri' kapsamında gönderdiği ek genelge ile 16 Mart saat 00.00 itibariyle, 'Umuma Açık istirahat ve Eğlence Yerlerinin' geçici bir süreliğine durdurulduğunu bildirdi.

Edirne Keşan'da polis ve zabıta ekipleri, genelge kapsamında kalan iş yerlerini denetledi. Denetimde, Büyük Cami ile Yeni Mescit mahallelerindeki 1 kahvehane ile 1 alkollü mekanın müşteri aldığı tespit edildi. Mekan sahipleri hakkında savcılık soruşturma başlatıldı ve 2 iş yeri 'Hıfzısıhha kurulu kararlarına muhalefet' gerekçesiyle mühürlendi. İş yeri sahiplerine idari para cezası da uygulandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal