Edirne Belediye Başkanı Haberi Bu Sözlerle Verdi: Endişe Verici

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ildeki coronavirüs durumuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Gürkan, "Edirne'de son 1 aydır sıfır vakayla gidiyorduk. Ancak pozitif sayıları artmaya başladı. Bu vakalar şehir dışından gelenler ama dışarıdan da gelse bu, Edirne kayıtlarına geçiyor." dedi.

18.06.2020-17:54 - (Son Güncelleme: 18.06.2020-17:44) Edirne Belediye Başkanı Haberi Bu Sözlerle Verdi: Endişe Verici

Ülkemizde ilk coronavirüs vakası 11 Mart tarihinde görülürken, bu tarihten sonra alınan önlemler coronavirüs salgınını kontrole almamızı sağladı. Fakat normalleşme ile birlikte tedbirler unutulunca vaka sayılarında artış yaşandı. Bu durum Edirne'de böyle oldu. 

Konuyla ilgili olarak Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan açıklamalarda bulundu ve son durumu değerlendirdi. Gürkan yaptığı açıklamalarda, "Bütün Türkiye olarak Covid-19 ile mücadelemiz devam ediyor. Yeni normalleşme dönemine girdik ama mücadele bitmedi. Sayın Cumhurbaşkanımız ve sağlık bakanımızın açıkladığı gibi mücadele devam ediyor. Bu mücadele vaka sayısı sıfıra düşene kadar devam edecek. Edirne Belediyesi olarak daha önce trafik ışıklarında, kırmızı ışığa 'Evde Kal', yeşil ışığı da 'Eve Git' uyarısı yazmıştık. Cumhurbaşkanlığı'nın aldığı kararla artık sokağa çıkma yasağı yok. Ama bütün iller, sokağa maske takmadan çıkma yasağı getiriyor. Biz de bu anlamda ilk olalım, öncü olalım istedik. Edirne'deki tüm trafik ışıklarına 'Maske Tak' yazısı yapıştırıyoruz. Bunun anlamı da, kırmızı da olsa yeşil de olsa maskeni tak. Yani her ortamda maskemizi takalım, sosyal mesafemizi koruyalım, hijyen kurallarına riayet edelim." dedi.

"BİRKAÇ GÜNDÜR VAKA SAYISI GÖRÜLMEYE BAŞLANDI"

Son günlerdeki vaka sayısında artış yaşandığını aktaran Gürkan, "Edirne'de son 1 aydır sıfır vakayla gidiyorduk ama son birkaç gündür vaka sayısı görülmeye başlandı. Maalesef pozitif sayıları artmaya başladı. Bu vakalar şehir dışından gelenler ama Edirne kayıtlarına geçiyor. Bu endişe verici bir durum, bu yüzden ne olur maskemizi takalım. Türkiye genelinde günlük vaka sayısı 700'lere düşmüştü. Bugün baktığımızda günlük pozitif vaka sayısı bin 500'lere çıktı. Demek ki burada bir sorun var. Bunu sadece Edirne'de değil, Türkiye'nin her şehrinde, her noktasında görüyoruz. Sokakta 100 vatandaş varsa yarısında maske var, yarısında yok. Edirne'de hiç önlemleri azaltmadık aksine iş yerlerini toplu taşıma yerlerini dezenfekte etmeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINI GÖRÜŞTÜK"

Açıklamalarına devam eden Gürkan, "Dün valimiz ile bir araya gelerek, maskesiz sokağa çıkma yasağını görüştük, sanırım yakında Edirne'de maskesiz sokağa çıkma yasağı alınacak. Kentte şu an trafiğe kapalı olan cadde ve sokaklarda maske takmadan giriş yasağı getirdik. Edirne'de trafiğe kapalı Tahmis, Saraçlar, Zindanaltı, Çilingirler, Balıkpazarı gibi yayanın yoğun olduğu tüm caddelerimiz, sosyal toplanma merkezlerimiz, pazar yerlerimiz, AVM ile bunların tümü, maske zorunluluğuna tabi. Bu alanlara maskesiz girmek yasak." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal