E-Devlet Açık Kapı Başvurusu Nasıl Yapılır?

E-Devlet Açık Kapı Başvurusu Nasıl Yapılır? Valiliklerin ve Kaymakamlıkların çeşitli kamusal hizmetlerle alakalı gerekli danışma ve yönlendirmede bulunabilmesi için kurulan Açık Kapı’ya nasıl başvuru yapılır. Haberimizden öğrenebilirsiniz…

10.06.2020-16:00 - (Son Güncelleme: 10.06.2020-16:05) E-Devlet Açık Kapı Başvurusu Nasıl Yapılır?

E-Devlet Açık Kapı Başvurusu Nasıl Yapılır? Valiliklerin ve Kaymakamlıkların çeşitli kamusal hizmetlerle alakalı gerekli danışma ve yönlendirmede bulunabilmesi için kurulan Açık Kapı üzerinden taleplerinizi iletebilir ve takip edebilirsiniz. Peki, Açık Kapı başvurusu nasıl yapılır?

İlk olarak https://www.acikkapi.gov.tr/ linkine tıklamanız gerekiyor. E-Devlet hesabınız bulunuyorsa E-Devlet ile başvuru yap, bulunmuyorsa yalnızca Başvuru Yap butonuna tıklamalısınız. Daha sonra ekranda T.C. Kimlik Numarası ve diğer bilgileri girdikten sonra ben robot değilim kutucuğunu işaretlemelisiniz. Ardından onay kodu girmeniz ve göndermeniz gerekiyor. Açılan ekrana başvurunuzu yazarak göndermenizle birlikte işlem tamamlanacaktır.

Açık Kapı internet sitesi Açık Kapı Başvurusu ve Başvuru Takibi ile ilgili İçişleri Bakanlığının sosyal medya hesabı Twitter hesabından üzerinden açıklamada şu sözlere yer verildi:

''Açık Kapı birimlerinin temel görevi, valilikler ve kaymakamlıklar aracılığıyla sunulan kamusal hizmetlerle ilgili gerekli danışma ve yönlendirmeyi gerçekleştirmektedir. Valilik ve kaymakamlıklardaki bürolara doğrudan ya da dijital ortamda (web sitesi veya e-Devlet üzerinden) başvuru yapılabilen Açık Kapı birimlerinin yardım dağıtmak, sosyal destek ödemesi gerçekleştirmek gibi bir görevi kesinlikle bulunmamaktadır.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal