E-Devlet 65 Yaş Üstü Seyahat İzin Belgesi Nasıl Alınır? E-Devlet Seyahat İzin Belgesi Nasıl Alınır?

Coronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında seyahat sınırlamasının olduğu şehirlerde ikamet eden 65 yaş üstü kişilerin memleketlerine gitmelerine izin verilecek. İçişleri Bakanlığı aracılığıyla izinle alakalı koşullar yayınlanan genelge kamuoyuyla paylaşıldı.

21.05.2020-13:36 - (Son Güncelleme: 18.11.2020-16:57) E-Devlet 65 Yaş Üstü Seyahat İzin Belgesi Nasıl Alınır? E-Devlet Seyahat İzin Belgesi Nasıl Alınır?
Coronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında seyahat sınırlamasının olduğu şehirlerde ikamet eden 65 yaş üstü kişilerin memleketlerine gitmelerine izin verilecek. İçişleri Bakanlığı aracılığıyla izinle alakalı koşullar yayınlanan genelge kamuoyuyla paylaşıldı. Peki, 65 yaş üstü seyahat izin belgesi nasıl alınır? E-Devlet 65 yaş üstü seyahat izin belgesi nasıl sorgulanır?

Bilim Kurulu toplantısı akabinden kameraların karşısına geçen Sağlık Bakanı Koca, 65 yaş ve üstü vatandaşların memleketlerine gidebilecekleri müjdeledi. Peşinden İçişleri Bakanlığı aracılığıyla 65 yaş ve üstü için seyahat izniyle alakalı 81 şehrin valiliklerine genelge yayınlandı. En fazla merak edilenler arasında da “65 yaş üstü seyahat izin belgesi nasıl alınır?” sorusunun cevabı araştırılıyor. E-Devlet 65 yaş üstü seyahat izin belgesi nasıl alınır?

SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Seyahat izin belgesi" başvuruları e-Devlet, İçişleri Bakanlığı E-Başvuru sistemi ile Vefa Destek Hattı aracılığıyla yapılabilecek.

SEYAHAT İZİN BELGESİ KOŞULLARI

Genelgeye göre, 65 yaş ve üstü vatandaşlar, izin belgesi almak ve minimum 30 gün kalmak koşuluyla istedikleri yere gidebilecek.

Toplu ulaşımlarla yolculuk yapacakların otogarlarda yoğunluk oluşmaması için gereken önlemler alınacak, mağduriyete sebep olunmayacak.

65 yaş ve üstü vatandaşların, gidecekleri yerlerde de 22 Mart'ta yayımlanan genelge boyutunda sokağa çıkma yasakları devam edecek.

Genelgeye bakıldığında, 65 yaş ve üstü vatandaşlara yolculuklarında refakat edecekler, 72 saat içersinde geri dönüş yapabilecek.

65 yaş ve üstü vatandaşlar, seyahat izin belgesi başvurusunu, yarın saat 09.00'dan itibaren elektronik ortamdan veya "Alo 199" hattını arayarak yapabilecek.

Seyahat izin belgesini talep edenler ve beraberindekilerin coronavirüs evde izolasyon sorgusu, hastalıkları olup olmadığı sistemden otomatik bir şekilde sorgulanacak.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal