Eczanelerde Ücretsiz Maske Dağıtımı Başladı

Vatandaşlar eczacıya gerekli bilgileri vermelerinin ardından telefonlarına gelen kod ile maskelerini eczanelerden alabilecek.

10.04.2020-15:45 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-16:29) Eczanelerde Ücretsiz Maske Dağıtımı Başladı

Coronavirüs önlemleri çerçevesinde Sağlık Bakanlığının uygulamaya soktuğu, 20-65 yaş arası vatandaşlara ücretsiz maske dağıtılması kararının ardından bugün öğle saatlerinde eczanelerde maske dağıtımı başladı.

Vatandaşların ücretsiz maskelerini temin edebilmeleri için, eczanelere giderek T.C. kimlik numaralarını ve cep telefon numaralarını eczacıya vermeleri gerekiyor. Bilgileri eczacıya verdikten sonra telefonlarına gelen kodla ücretsiz maskelerini alabilirler.

TELEFONA KOD GELİYOR

Ücretsiz maske dağıtımına ilişkin konuşan Eczacı Mehmet Kartal şu ifadeleri kullandı: “Bugün eczanemize sabah saatlerinde 500 adet maske geldi. Vatandaşlar eczanemize ücretsiz maskelerini almak için gelmeye de başladı. Gelen vatandaşlardan T.C. kimlik numaralarını alıyoruz, telefon numaralarını alıyoruz.

Vatandaşın telefonuna birkaç dakika içinde kod geliyor, gelen doğrulama kodunu sistemimize girdikten sonra 5 adet maskeyi vatandaşa teslim ediyoruz. Sistem öğlen saatleri itibariyle açıldı ve dağıtıma başladık. Bu sistem ile istismar da engellenmiş olacak. Mağduriyetler giderilmiş olacak”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal