Duyarsız Sürücüye Hatalı Parkın Bedeli Ağır Oldu

Denizli'de hatalı park yüzünden aracını kullanamayan vatandaş, diğer araç sahibi hakkında 1 lira tazminat davası açtı. Mahkeme tazminatın ödenmesine hükmetti.

23.11.2018-19:13 - (Son Güncelleme: 23.11.2018-19:51)

Denizli'de hatalı park yüzünden aracını kullanamayan vatandaş, diğer araç sahibi hakkında 1 lira tazminat davası açtı. Mahkeme tazminatın ödenmesine hükmetti. 

Avukatlık mesleğini icra eden Kemal Yazır geçen yıl Eylül ayında  20 AVU 89 plakalı cipini Adalet Mahallesi Hasan Gönüllü Bulvarı üzerinde kaldırım kenarına park etti. Bir süre sonra aracının yanına gelen Yazır, 20 NF 279 plakalı otomobilin, kendi aracının çıkmasını engeller şekilde park edildiğini fark etti.Az sonra aracının başına gelen şahıs aracını çekti fakat özür bile dilemedi. Bunun üzerine Kemal Yazır, aracının çıkmasına engel olan araç sahibine duyarsızlığı ve 20 dakikalık gecikmenin maddi kayıpla sonuçlanması nedeniyle Denizli 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde 1 liralık tazminat davası açtı. 

Gerekçeli kararı açıklanan davada, mahkeme başkanı hatalı park nedeniyle davacının geç çıkarak zaman ve emek kaybına neden olduğuna karar verdi. Davacının maddi tazminat olarak açtığı 1 liranın yasal faiziyle birlikte davalıdan alınmasına karar veren mahkeme, 468 lira 10 kuruş olan yargılama giderleri ile 35 lira 90 kuruş harç bedelinin de davacıya verilmesine hükmetti.

Davacı Kemal Yazır ise şu açıklamayı yaptı; ''Mahkeme, açtığımız 1 liralık maddi tazminatla birlikte davalının mahkeme masraflarını ödemesine hükmetti. Yargılama giderleri ve harç bedelinin yanı sıra icra masraflarıyla beraber bu miktar, 916 lirayı buldu."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal