Duruşmaya 3 Gün Kala Rahip Brunson'a Gizli Tanık Şoku!

Rahip Brunson'un duruşmasına 3 gün kala yeni bir gizli tanık ifadesi ortaya çıktı. Gizli tanık ifadesinde çok ilginç ayrıntıları anlattı.

09.10.2018-12:27 - (Son Güncelleme: 09.10.2018-12:19) Duruşmaya 3 Gün Kala Rahip Brunson'a Gizli Tanık Şoku!

Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerde tansiyona sebep olan ABD’li Rahip Andrew Brunson ile alakalı yapılan davanın 4. duruşması 12 Ekim Cuma günü görülecek. Duruşma öncesi dosyada olan gizli tanıklar, Aydın’ın Didim ilçesinde ikamet ederken Rahip Brunson ile alakalı oluşumun eylemlerine tanık olduğunu aktardı. Meydana çıkan gizli tanıklardan "Kılıç" ve "Kama" takma isimli kişiler, Brunson'un dini faaliyetler çatısı altında, eski kilise personelleri üstünden Didim’de de çalışmalar yaptığını iddia etti. Öne sürülene göre, Brunson'un oluşumu içinde olanlarla eşi Norine Lyn Brunson, Alevi ve dar gelirli Kürt vatandaşları etkileyerek kendi hedefleri çerçevesinde hareket etmelerini tesis etmek için ayinler yaptı. Gene gizli tanıklar, söz hususu kişilerin Türkiye’yi etnik olarak ayrıştırmaya çabaladıklarını iddia ederek bir takım faaliyetleri de anlattı.

Brunson'un Türkiye’yi etnik olarak ayrıştırmada kritik rol oynayacak sinerjiyi kurmaya dönük çalışmalar sürdürdüğünü söyleyen gizli tanıklar, daha önce Rahip Brunson’un kilisesinde vazife yapmış Bedroz adlı bir papaz ve Norine Lyn Brunson ile karşılaştığı anları da anlattı.

"YENİ BİR OLUŞUMDAN BAHSEDİYORLARDI"

Didim’de Kürt kökenli Süryanice konuşan bir esnafın sevk etmesi ve kendisine verdiği bir davetiyeyle olayı fark ettiğini söyleyen Kılıç ve Kama, "Davetiyedeki adrese iki arkadaşım F.M.B ve M.B ile beraber gittim. Bu yer Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün 100 metre arkasında ‘Sanat Galerisi’ adlı bir yerdi. Burada bizi ‘Bedroz’ adlı, sonradan papaz olduğunu haber aldığı kişi karşıladı. Bize çok iyi, güler yüzlü davrandı, hatta çıkışta kitap hediye edeceğini ifade etti. Ardından bize gösterilen yere geçtik. Sonra ‘Bedroz’ adlı papaz kürsüye çıkarak bize konuşma gerçekleştirdi. Konuşması hem benim hem de yanımda olan arkadaşlarımın dikkatini çekti. Sık sık konuşması içinde Didim Kilisesi adı geçince rahatsızlık duydum. Yeni bir oluşumdan konuşuyordu, fakat bu organizasyonun ne olduğunu bize söylemediler. Bunun neden ben ve yanımdaki arkadaşlarımın buraya ilk kez gelmesi ve bize güvenmemelerinde kaynaklı diye düşünüyorum” dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal