Dünyaya Kimin Soykırımcı Olduğunu Gösteren Ermenistan: Soykırım Tehlikesi Altındayız

Alınan ateşkes kararına rağmen Azerbaycan’da sivil halka canice saldırmaya devam eden Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ bölgesinde var olduğunu öne sürdüğü cihatçıların soykırım yapacağını dile getir

11.10.2020-14:13 - (Son Güncelleme: 11.10.2020-14:14) Dünyaya Kimin Soykırımcı Olduğunu Gösteren Ermenistan: Soykırım Tehlikesi Altındayız

Azerbaycan ile gittiği ateşkesi ihlal eden ve geçen gece boyunca Gence şehrini füze yağmuruna tutarak masum sivil halkı katleden Ermenistan, uluslararası areneda uyguladığı manipülasyona bir yenisini daha ekledi.

Ermenistan’ın işgalci olduğunu ve yapmaya devam ettiği sivil katliamının üstünü kapatmaya çalışan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, İtalyan gazetesindeki röportajında Türkiye’nin de ismini geçirerek gerçeklik payı olmayan iddialarda bulundu.

Verdiği röportajda Paşinyan, Ermenistan'ın soykırım riski altında olduğunu öne sürdü. Türkiye’nin, Ermenistan’ın işgalci taarruzlarında Azerbaycan’a verdiği yasal desteği karalama kampanyasına girişen Paşinyan, ortaya attığı soykırım iddiasıyla yankı uyandırarak yanına taraftar çekemeye çalıştığını gösterdi.

Röportajda, 'Ankara, Bakü'yi silahlarını susturmamaya davet ederek hem diplomatik hem de askeri düzeyde Azerilerin yanında olduğunu gösteriyor' diye konuşan Başbakan Paşinyan, ateşkese rağmen bombalanan Azeri kentlerindeki zulmü görmezden geldi.

TÜRKİYE KORKUSU SARDI

Hedef şaşırtma gayretiyle açıklamalarını sürdüren Paşinyan, şu ifadeleri kullandı:

'Dağlık Karabağ, Türkiye'nin yayılmacılığının önündeki son engeldir. Eğer uluslararası toplum Türkiye’nin Azerbaycan’a verdiği desteğe hızlı bir şekilde müdahale etmezse, Türkler, 17. yüzyılda Osmanlı'da olduğu gibi Viyana kapılarına dayanacak.'

İFTİRALARIN ARDI ARKASI KESİLMİYOR

Bölgede olduklarını öne sürdüğü cihatçıların, büyük bir risk oluşturduğunu öne süren Paşinyan, attığını iftiralara bir yenisini daha ekleyerek lafta cihatçıları da Türkiye’nin eğittiğini söyledi. 'Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı tanınmazsa bu,  Ermenilere yönelik yeni bir soykırımın öncüsü olacaktır ' ifadesini kullanan Paşinyan, geri çekilen uluslararası desteği, sahte soykırım iddialarıyla kazanmak istediğini açıkça gösterdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal