Dünyanın Gözü Afrin'de!

Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör örgütlerine ilişkin başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı'nda 4 günlük hedefe 2 günde varıldı.

23.01.2018-08:59 - (Son Güncelleme: 23.01.2018-08:42) Dünyanın Gözü Afrin'de!

7,5 kilometrelik alan teröristlerden arındırıldı. Harekâtta yüzde 70-75 oranında millî ve yerli mühimmattan faydalanılıyor. MİT, hedeflerin belirlenmesi, güncellenmesi ve takibi konusunda destek veriyor.

TSK’nın Afrin’deki terör hedeflerine havadan ve karadan başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı hesaplanandan çok daha hızlı ilerliyor. Normal koşullarda 4 günde ulaşılması düşünülen hedeflere, teröristlerin kaçmasıyla beraber 2 günde varıldı. TSK ve ÖSO unsurları, ilerledikleri noktalarda ciddi bir direnişle de karşılaşmadı. Mehmetçik ve ÖSO’nun karadan ilerleyişi sayesinde 3. gününde 7.5 kilometrelik alan terörden arındırıldı. Suriye’nin Rasulayn bölgesindeki terör örgütü PYD/PKK mensupları tarafından açılan ateş sonucu Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde bir asker hafif yaralandı. Sınırda konuşlu TSK birlikleri, terör hedeflerini ateş yağmuruna tuttu. Son 24 saatte binden fazla kadın ve çocuğun bölgeden ayrıldığı bildirildi.

DÜNYANIN GÖZÜ TSK’DA

Askeri uzmanlar TSK'nın Afrin'de yaptığı operasyonu değerlendirirken dünya üzerinde bu kadar organize olmuş bir askeri birliğin çok zor bulunduğunu ve normal hızlarının iki katı yol alıyorlar değerlendirmesinde bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal