Dünya Sağlık Örgütü'nden İlaç Uyarısı

Dünya Sağlık Örgütü yaptığı açıklamayla ilaç kullanımına karşı uyarıda bulundu. Coronavirüs şüphesi bulunan insanların 'ibuprofen' yerine 'paracetamol' kullanmasını önerdi. Ibuprofenle aynı gruptan ilaçların bazı durumlarda hastalığın seyrini kötüleştirebildiğinden şüpheleniliyor.

18.03.2020-09:49 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-09:33) Dünya Sağlık Örgütü'nden İlaç Uyarısı

Haftalık tıp dergisi The Lancet'de yer alan bir çalışma, ibuprofen gibi non-steroidal anti-inflamatuar ilaçların aynı zamanda yüksek tansiyon veya diyabeti olan COVID-19 hastaları için ek bir risk oluşturabileceği hipotezine yer verdi. Aynı çalışma, enfeksiyonu kötüleştiren bir enzimin artış gösterdiği hipotezine de yer verdi. Bunun ardından hafta sonunda Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran açıklama yaparak kamuoyunu konuyla ilgili telkinde bulundu.


Dünya Sağlık Örgütü sözcüsü Christian Lindmeier konuyal ilgili gelen bir soruya cevap verdi. Bununla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Lindmeier, "Bu süre zarfında ise doktora danışmadan ilaç alan kişilerin ibuprofen yerine paracetamolü tercih etmelerini önerdiklerini" aktardı. Lindmeier sağlık uzmanlarının hastaya ibuprofen vermesi halinde ise "Elbette bu onlara kalmış bir şey." şeklinde konuştu. Öte yandan, tedavilerinde halihazırda bu tip ilaç kullanan hastaların ise "Doktorlarına danışması gerektiğini" belirtti.

Lindmeier paracetamol kullanımında ise kesinlikle önerilen doza uyulması gerektiğini vurguladı ve doz aşımının karaciğer için tehlikeli olduğunun altını çizdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal