Dünya Sağlık Örgütü Coronavirüsün Yeni Belirtilerini Listeye Ekledi

Coronavirüs üzerine klinik çalışmalar devam ederken, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) coronavirüs belirtilerine 13 yeni belirti ekledi.

07.05.2020-12:09 - (Son Güncelleme: 07.05.2020-11:58) Dünya Sağlık Örgütü Coronavirüsün Yeni Belirtilerini Listeye Ekledi

Çin'in Vuhan kentinden 2019'un aralık ayında yayılmaya başlayan coronavirüs salgını etkisini hala devam ettirirken, dünya üzerinde yaklaşık olarak 4 milyon insan salgından etkilendi. Virüs üzerine klinik çalışmalar devam ederken, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) coronavirüs belirtilerine 13 yeni belirti daha ekledi. 

Dünya genelinde en belirgin semptomlar nefes darlığı, kuru öksürük, yüksek ateş olurken, DSÖ; ağrı ve sızlamalar, boğaz ağrısı, ishal, baş ağrısı, tat veya koku kaybı ile kendini gösterebileceğini belirtti. Öte yandan, ciltte dökülme, el veya ayak parmaklarında renk değişikliği gibi daha az görülen belirtilerin de olabileceği aktarıldı.

DÜNYA GENELİNDE CORONAVİRÜSTE SON DURUM

Şimdiye kadar açıklanan verilere göre dünya genelinde 3 milyon 766 bin 394 kişi coronavirüs salgınına yakalandı. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 263 bin 983'e yükseldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal