Dünya Basını İlk Sonuçları Nasıl Gördü

Seçmen, Türkiye'nin kaderini değiştirecek seçim için sandığa gitti. Dünyanın gözü ise bu seçimlerde. İşte dünya basınında Türkiye seçimleri.

24.06.2018-20:49 - (Son Güncelleme: 24.06.2018-23:28) Dünya Basını İlk Sonuçları Nasıl Gördü

Türkiye’nin kaderini değiştirecek seçimlerin sonuçlar açıklanmaya devam ediyor. Dünya gözünü bu seçilmelere çevirdi. İşte dünya seçimler nasıl görüyor.

İngiliz The Guardian gazetesi ilk verileri "Erdoğan ilk sonuçlarda önde gidiyor" başlığı ile geçti. İngiltere menşeili gazete geçtiği haberde "Yüzde 16'lık açılan sandıklar ile erken sonuçlarda Erdoğan, yüzde 60 civarında görünüyor" diye aktardı.

'ERDOĞAN VE PARTİSİ KAZANACAK'

"Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde önde" başlığıyla seçimleri haber eden Russia Today ise, "İlk sonuçlar, mevcut cumhurbaşkanı ve partisinin kazanacağını gösteriyor" ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanlığı Erdoğan’ın yüzde 50 alması gerektiği kaydedilen haberde, "Oyların yüzde 20’sinin sayılmasının ardından Erdoğan yüzde 60 civarında aldığı görülüyor. Parlamento seçimlerinde ise sandıkların 8.9’u açılırken AK Parti yüzde 54 ile ilk sırada" diye yazdı.

ERDOĞAN İKTİDARINI SAĞLAMLAŞTIRDI

BBC, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önde gittiği ifade edilen haberde, "Erdoğan yüzde 59, rakibi Muharrem İnce ise yüzde 27 civarında. Erdoğan’ın yüzde 50’den fazla oy alması halinde Erdoğan zaferini ilan edecek ve ikinci tur yapılmayacak" diye yazdı.

ABD merkezli haber ajansı Associated Press (AP), ilk sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin ise ikinci sırada yer aldığı duyurdu.

İKİNCİ TUR HATIRLATMASI

Reuters ise ilk verilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en yakın rakibi CHP’nin Muharrem İnce’ye oranla önde gittiği ifade edilen haberde, "Herhangi bir cumhurbaşkanı adayının yüzde 50’nin altında kalması durumunda ikinci tur 8 Temmuz’da yapılacak" diye aktarıldı.  

İSRAİL BASINI: ERDOĞAN KAZANIRSA...

İsrail’de çok popüler olan Haaretz seçimin ilk verilerini "Erdoğan, yüzde 20’si sayılan oyların, yüzde 60’nı aldı" diye geçti. Seçimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanması halinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ciddi bir politik güce sahip olacağın altının çizen İsrail merkezli gazete, seçimin ikinci tura kalmaması için bir adayın yüzde 50'den fazla oy alması gerektiğine dikkat çekti.

FRANSA BASINI: TÜRKİYE DÖRT GÖZLE TAKİP EDİYOR

Fransa merkezli France24 ise "Türkiye, oldukça önemli olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin sonuçlarını dört gözle takip ediyor" ifadeleri ile seçimin ilk verilerini yorumladı. İlk oranlara yer vermeyen France 24, seçime ilişkin ayrıntılara da yer verdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal