Dunford'dan Suriye'ye Yönelik Açıklama

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford, ABD'nin Suriye'nin kuzeyini ele geçirmek için 50 bin ya da 60 bin eğitimli yerel güce ihtiyacı olduğunu ve şu anda yalnızca bunun yarısını eğittiklerini dile getirdi.

06.09.2019-16:57 - (Son Güncelleme: 06.09.2019-16:54) Dunford'dan Suriye'ye Yönelik Açıklama

Orgeneral Dunford, öncelik Suriye olmak üzere ABD dış politikası meselesinde Dış İlişkiler Konseyinde hazırlanan panelde soruları cevapladı.

Terör örgütü DEAŞ'ın yavaşlatıldığını ifade eden Dunford, örgütün halen Irak ve Suriye'de elzem bir yerinin olduğunu belirtti.

Suriye'nin kuzeydoğusundaki meseleye dikkat çeken Dunford, şunları söyledi:

"(YPG/PKK'nın paravanı) Suriye Demokratik Güçleri'nin, geride kalan DEAŞ kalıntıları ile mücadele etmek için koalisyonun desteğine ihtiyacı vardır. Aynı şekilde DEAŞ'tan temizlenen alanlarda güvenlik sağlamak da aynı şekilde önemlidir. Dolayısıyla daha yapılacak çok iş var ve bu alanı (Suriye'nin kuzeydoğusunu) tutmak için 50 ila 60 bin yerel gücün eğitilmesi gerektiğini tahmin ediyoruz ve muhtemelen henüz bunun yüzde 50'sini gerçekleştirebildik."

"Türkiye'nin Suriye sınırı konusunda meşru kaygıları var. Genelkurmay Başkanı olduğum süre içerisinde en az 12 kez Türkiye'ye gittim. DEAŞ ile mücadele kampanyamızı icra etmek ve Türkiye'nin kaygılarıyla ilgilenmek üzere mutabakata vardığımız çerçeve haftalarımızı aldı. Türk Genelkurmayı ile operasyonları koordine etmek için 10 gün önce bir merkez kurduk. Bu cuma günü Genelkurmay Başkanı (Orgeneral Yaşar Güler) ile konuşacağım. Onunla her gün iletişim halindeyiz. Türkiye'nin kaygılarını halledebileceğimizi düşünüyorum."

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal