DSÖ: Tütünle Mücadelede Türkiye Dünyada İlk Sırada

Dünya Tütün Raporu'na göre, Türkiye tütün tüketiminin azaltılması için Dünya Sağlık Örgütü'nün tavsiyelerini tam olarak hayata geçiren birinci ülke konumunda

27.07.2019-16:53 - (Son Güncelleme: 27.07.2019-16:54) DSÖ: Tütünle Mücadelede Türkiye Dünyada İlk Sırada

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Dünya Tütün Raporu'nu Brezilya'nın başkenti Rio de Janeiro'da kamuoyuna sundu. Raporda Türkiye'nin tütün tüketiminin azaltılması için DSÖ'nün tavsiye ettiği tüm önlemleri tam manasıyla uygulayan birinci ülke olduğu ifade edildi. Türkiye'nin sonra Brezilya geliyor.

Tütünün yalnızca sigara şeklinde içilmediği, aynı zamanda çiğnenerek veya buruna çekilerek tüketildiği belirtildiği raporda, alınan önlemlere karşın birçok kişi için tütünden vazgeçmenin güç olduğuna işaret etti.

Sigara içmeyenlerin korunması için dünya çapında önlemlerin artırılmasına ve tütün ürünlerinin pahalandırılarak erişiminin zorlaştırılmasına karşın her sene 8 milyon insanın tütüne bağlı sağlık sorunları sebebiyle hayatını kaybettiği belirtildi.

TÜTÜNLE MÜCADELEDE DSÖ'DEN YENİ ÖNERİLER   

DSÖ, ülkelere sigarayı bırakmak isteyenlere destek amaçlı telefon ve online üzerinden danışmanlık hizmeti sağlanması, bunun yanı sıra nikotin tedavilerinin de mali olarak desteklenmesi önerisinde bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal