Dönmez: Afrika'da Karşılıklı Maksimum Kazanım Elde Etmeyi Hedefliyoruz

Dönmez, “Kamu ve özel sektörün birlikte yürütebileceği, herkesin elini taşın altına koyacağı somut projeler geliştirerek, samimiyet, karşılıklı öğrenme, know-how transferi ve kazan-kazan anlayışıyla sürdürülebilir bir model kurmayı planladık" dedi.

20.01.2020-20:52 - (Son Güncelleme: 20.01.2020-20:46) Dönmez: Afrika'da Karşılıklı Maksimum Kazanım Elde Etmeyi Hedefliyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Nijer Maden Bakanı Hassane Baraze Moussa ile Türkiye ile Nijer arasında maden alanında iş birliği anlaşması imzaladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Nijer Maden Bakanı Moussa ile uzun süredir konu üzerine konuştuklarını ve ilgili bölgelerde yapılacak maden sahasında arama ve araştırma yapılması konusunda mutabık kalındığını aktardı. Dönmez, “MTA ve yurt dışı iştirakimiz MTA Uluslararası Madencilik A.Ş'nin Nijer'in güneybatısındaki Koulbaga-1, Koulbaga-2 ve Dares Salam-2 adlı üç maden sahasında arama ve araştırma yapması hususunda kıymetli Bakan arkadaşım Moussa ile mutabık kaldık. Aslında uzun zamandır bu konuda sürekli görüşüyorduk bugün de bunu resmileştirmiş olacağız. Birazdan iyi niyet ve iş birliği protokolüne imza atacağız. Bu sahalarda jeokimya, jeofizik ve sondaj çalışmalarıyla görünür rezerv tespitinde bulunacağız. Sonrasında Nijer Hükümeti ile dostluğumuzu daha da güçlendireceğini düşündüğümüz ve her iki ülke açısından istihdam ve işgücünü artıracak olan cevherin üretimi aşamasına geçmeyi hedefliyoruz” ifadelerini yer verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal