Dolu Ve Sel Domaniç'i Felç Etti

Kütahya’nın Domaniç ilçesinde 15 dakika süren sağanak yağış ve dolu, taşkınlara neden olurken; arkasından gelen fırtına ağaçları kökünden söküp aldı, minare camları ve caminin kubbesi yerinden söküldü.

17.08.2019-19:39 - (Son Güncelleme: 17.08.2019-19:33) Dolu Ve Sel Domaniç'i Felç Etti

Domaniç-Tavşanlı yolu yine sel baskını nedeniyle trafiğe kapandı. Belediye İş makinaları saatlerce selle gelen çamuru temizleyerek yolu açtı.

KÖY MUHTARI AÇIKLAMA YAPTI

Yeşilköy'de beş evi su basarken, köy meydanı da selin getirdiği çamurla kullanılamaz hale geldi. Köy Muhtarı Abdullah Dursun, “Köyümüzde her yıl, aynı mevsimlerde aynı sorunları yaşıyoruz. Devletimiz istese birkaç küçük çalışmayla bizi bu sıkıntılardan kurtarabilir. Köyümüze sıcak asfalt atıldı ama menfez yok. Hal böyle olunca da her yeri sel basıyor” dedi. 

800 SENELİK MEŞE DE DAYANAMADI

Osmanlı Gözetleme Kulesi ile meşhur Berçin Köyünü dolu fena halde vurdu. Dolu ve fırtına, evlerin camlarını araçların aynalarını kırmakla kalmayıp, köy camisinin kubbesini de kökünden söktü. Minare pencereleri kırıldı camide büyük hasar meydana geldi. Köyün 800 yıllık meşe ağacının asırlık dalı şiddetli fırtınaya dayanamadı. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal