Dolandırıcılıkta Yeni Trend; Böylesi Görülmedi!

10 milyon kişinin irtibat bilgilerini ele geçirdiler. Bazılarını arayıp zorla cinsel ve bitkisel ilaç satmaya çalıştılar. Üstelik 140 bin kişi hakkında da ürünleri almadılar diye savcılıklara suç duyurusunda bulundular!

28.01.2016-20:22 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Dolandırıcılıkta Yeni Trend; Böylesi Görülmedi!
Ankara polisi, irtibat bilgilerini ele geçirdikleri 10 milyon kişiden bazılarını arayarak, "Firmamızdan sipariş verdiğiniz ürünü almadığınız görülmüştür. Hakkınızda icra takibi başlatılacak" tehdidiyle haksız kazanç elde ettiği belirlenen 8 kişiyi gözaltına aldı.

CİNSEL VE BİTKİSEL İLAÇ ALMAYA ZORLADILAR

AA muhabirinin emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekonomik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, "vatandaşlara ikna ve tehdit yoluyla cinsel ve bitkisel sağlık ürünleri satıldığı" ihbarı üzerine harekete geçti.Söz konusu eylemin gerçekleştirildiği firmanın Etimesgut'ta faaliyet gösterdiğini belirleyen ekipler, operasyon düzenledi.

PARAYI ÖDEMEZSENİZ...

Polis ekipleri, ticaret odasına kayıtlı üç ayrı şahıs adına kurulan firmaların, İstanbul'daki bir firmanın adını izinsiz kullanarak, çağrı merkezi kurulduğunu belirledi.Burada bilgisayar başındaki 6 kadının, çetenin irtibat bilgilerini ele geçirdiği 10 milyon vatandaştan bazılarını aradıkları, hukuki içerikli yazılı bir metni okuyarak, vatandaşları bitkisel ve cinsel ürünleri almaları için ikna etmeye çalıştıkları belirlendi. Bu 6 kişinin, vatandaşlarla, "hukuk bürosundan aradıklarını söyleyerek", "müvekkilim firmadan ürün siparişinde bulunmuşsunuz. Ürünü almamış görünmektesiniz. bugün saat 17.00'ye kadar PTT'ye ürün miktarını ödeyin, ödemediğiniz takdirde avukatlık, dosya masrafı parası ve ürün bedeli ödemek zorunda kalacaksınız" şeklinde görüşme gerçekleştirdikleri tespit edildi.

ALMAK İSTEMEYENE SUÇ DUYURUSU

Şüphelilerin, görüşmelerin ardından ürün almamakta ısrar eden 140 bin vatandaş hakkında bulundukları illerdeki Cumhuriyet Savcılıklarına "ürün siparişi verdiler ancak almayarak firmamızı maddi kayba uğrattılar" şeklinde suç duyurusunda bulunduğu belirlendi. Telefonla aranan vatandaşların büyük bir kısmının haciz ve avukat gibi hukuki işlemlerle uğraşmamak için söz konusu ürünleri parayla satın aldıkları, bu şekilde şüphelilerin haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

ŞEBEKE LİDERİ ARANIYOR

Operasyonda vatandaşları telefonla arayan 6 kişinin yanı sıra şahıs firması kurdukları belirlenen M.D. ve Ö.K. gözaltına alındı. Aynı şekilde şahıs firması kurduğu tespit edilen D.A.S. ile kurulan firmalardan birinde kendini sigortalı çalışan olarak gösteren ancak suç organizasyonunun lideri olduğu belirlenen A.A'nın arandığı kaydedildi.

İLAÇLAR, KREMLER ELE GEÇİRİLDİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü görevlilerinin de katıldığı operasyonda söz konusu adreste yapılan aramalarda vatandaşların kişisel bilgilerinin bulundu 9 dizüstü bilgisayar, 2 bilgisayar kasası, bir hard DİSK, 11 bin 500 adet cinsel içerikli kapsül, Bursa'dan getirildiği belirlenen bitkisel ve kimyasal içerikli kremler, 15 koçan fatura, çok sayıda müşteri kargo gönderi bilgisi, müşterileri iknaya yönelik düzenlenmiş hitabet metinleri, farklı firmalara ait 12 ıslak kaşe ele geçirildi.

FİRARİ İKİ KİŞİ ARANIYOR

Şüphelilerden gözaltına alınan 8 kişi ifadeleri alındıktan sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Firari D.A.S. ve A.A'nın yakalanması için çalışmalar sürüyor. Öte yandan, başka bir firmanın adı kullanıldığı için şüpheliler hakkında Markalar Kanunu'na muhalefetten de işlem yapıldı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal