Dolandırıcıların Yeni Yöntemi! Kredi Kartı Kullananlar Dikkat

Kredi kartlarında kullanılan temassız ödeme yöntemi dolandırıcıların yeni hedefi olmuş durumda. Dolandırıcılar bu yöntemi kullanarak kalabalık yerlerde siz hiç farkına varmadan saniyeler içinde paranızı çekebiliyor.

01.08.2018-11:51 - (Son Güncelleme: 01.08.2018-11:44) Dolandırıcıların Yeni Yöntemi! Kredi Kartı Kullananlar Dikkat

İlerleyen teknoloji sayesinde yaşamımıza her gün yeni bir rahatlık geliyor. Bunlardan biri de kredi kartlarına gelen temassız ödeme özelliği. Günümüzde pek çok insanın tercih ettiği bu yöntem sayesinde, alışverişlerde dakikalarca sıra beklemek mecburiyetinde kalmıyor veya kasada durup POS cihazının bağlantı kuracağı anı sabırsız gözlerle takip etmiyorsunuz. Yada verdiğiniz kredi kartının şifresinin hangisi olduğunu hatırlamaya uğraşmıyorsunuz. İşte böyle avantajları olan temassız ödeme kolaylığı, bugünlerde kullanıcılarına yeni bir tehdit meydana getiriyor. Çünkü dolandırıcılar, temassız ödeme özelliği olan kartlardan saniyeler içinde fark ettirmeden çekim gerçekleştirebiliyor.

DOLANDIRICILARIN HEDEFİ HALİNE GELDİ

Bankalararası Kart Merkezi bilgilerine göre, sayısı 13.6 milyonun üstünde olan temassız kartlardan çok kolay yöntemlerle kullanıcının bilgisi haricinde para çekiliyor. Tüm noktalarda 50 liraya dek olan işlemler, kartınızın şifresini olmadan temassız bir biçimde gerçekleştirilebiliyor. Bu şekilde bozuk para aramadan ve para üstü beklemeden kartınızı cihaza yaklaştırıp basitçe ödeme gerçekleştireviliyorusnuz. Ayrıca bu biçimde alışverişte almadığınız para üstleri sorunundan de kurtulmuş oluyorsunuz. Fakat dolandırıcılar da bütün bu avantajları kendi faydalarına çevirerek, temassız ödeme özelliği olan kartları hedef alıyor.

KALABALIK ORTAMLARDA SANİYELER İÇİNDE ÇEKİM YAPILIYOR

Toplu taşıma araçları gibi kalabalık yerlerde daha çok denk gelinen bu tür dolandırıcılıklarda, kullanıcının parası saniyeler içinde çalınıyor.

Tutar 50 liranın altında olduğu için çoğu insan dolandırıldığının farkına dahi varmıyor.

Rakam küçük olduğu için bankalardan ikaz mesajları da gelmiyor. Aynı biçimde kullanıcı da ekstresindeki fazladan 50 liranın hesabını yapmıyor. Zira hemen hemen hiç kimse, faturasındaki harcamalarını ayrıntılı olarak incelemiyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal