Dolandırıcılardan Yeni Yöntem! Tatile Gidecekler Dikkat

Dolandırıcılar insanları kandırmak için yeni bir yöntem buldular. Bodrum'da bir otelin sosyal medya hesabını kopyalayan dolandırıcılar hayali odaları satmaya başladı. Otelin müdürüne oda satmak isteyen dolandırıcılar yakayı ele verdi.

13.06.2018-11:06 - (Son Güncelleme: 13.06.2018-10:54) Dolandırıcılardan Yeni Yöntem! Tatile Gidecekler Dikkat

Bodrum’da 5 yıldızlı bir otelin sosyal medya hesabını taklit eden dolandırıcı, otel odasını otelin satış müdürüne satmaya kalktı. Olmayan odayı otel müdürüne satmaya çalışan dolandırıcı yakalandı.

Dolandırıcıların yeni hedefi turizm bölgeleri oldu. Kendilerine savcı, hakim ve polis süsü vererek halkın paralarını alan dolandırıcılar şimdilerde ise taklit edilen sosyal medya hesapları kurup hayali oda satarak insanları dolandırmaya başladı. Yüzlerce insanın parasını alarak haksız kazanç sağlayan dolandırıcılar şimdilerde ise sahte sosyal medya hesaplarından 5 yıldızlı otel odaları satarak insanları dolandırmaya başladı.

OTELİN MÜDÜRÜNE ODA SATTI

Bodrum’un Bardakçı koyunda yer alan 5 yıldızlı lüks otelin resmi hesaplarından fotoğraflarını alan dolandırıcı, sahte sosyal medya hesapları kurarak sanal ortam üstünde otel odası satmaya başladı. Otelin sosyal medya yetkilileri vaziyeti fark ederek otelin satış müdürü Murat Kuday’a durumu bildirdi. Dolandırıcı tarafından kurulan sahte hesabı araştıran Kuday otel bilgilerinin, adres ve fotoğrafların kendi otellerine ait olduğunu ancak telefon numarasının farklı olduğunu fark etti. Hesabın üstünde yer alan numarayı arayan Kuday telefonu açan dolandırıcı ile görüşmeye başladı. Dolandırıcıya, boş oda olup olmadığını soran Kuday’a 'bir dakika bakıp dönüyorum' diyerek bir süre telefonda bekletti. Ardından odalarının olduğunu belirten dolandırıcı 2 kişilik, 4 günlük oda fiyatının bin 400 lira olduğunu aktararak whatsapp üstünden rezervasyon gerçekleştirebileceklerini, oradan irtibata geçilebileceğini otel müdürüne söyledi. Bunun ardından whatsapp üstünden mesajlaşmaya başlayan dolandırıcı hesap numarası yollayarak parayı göndermesini talep etti. 'Başka bir boş oda var mı' sorusuna ise dolandırıcı; son 9 oda olduğu cevabını verdi. Bunun ardından savcılığa giden otel görevlileri otellerinin sahte bir hesap üzerinde satıldığını ve haksız bir kazanç sağlandığını söyleyerek savcılığa suç duyurusunda bulundular.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal