Dolandırıcılara Büyük Baskın! 14 Kişi Yakalandı

Sosyal medya dolandırıcılarına ilişkin Ankara merkezli 5 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda 14 kişi yakalandı. Şebekenin 500 bin TL değerinde vurgun yaptığı tespit edildi.

17.10.2018-16:54 - (Son Güncelleme: 17.10.2018-16:49) Dolandırıcılara Büyük Baskın! 14 Kişi Yakalandı

Sosyal medya dolandırıcılarına ilişkin Ankara merkezli 5 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda 14 kişi yakalandı. Şebekenin 500 bin TL değerinde vurgun yaptığı tespit edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından 8 aydır üzerinde çalışılan projeli çalışma sonucunda Facebook, Instagram gibi sosyal medya araçlarını kullanarak hazırladıkları bahis kuponlarını Photoshop programı kullanarak kazanmış gibi göstererek mağdur vatandaşlarla özel mesaj sisteminden irtibat kurup para isteğinde bulunan ve bu yöntemle 105 kişiyi cep telefonuna havale yöntemiyle toplamda 500 bin TL zarara sokan bir çete tespit edildi.

Tespir üzerine çalışmalara başlayan Ankara Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 8 Ekim Pazartesi tarihinde Ankara merkezli Antalya, Hatay, Mardin ve Konya birimleriyle koordineli olarak eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi. Yapılan operasyonlarda çete lideri M.A. ile 13 kişi yakalandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal