Doktorlar Coronavirüsün Yeni Belirtisine Karşı Uyardı

Dünya üzerinde 2 milyondan fazla insanı etkileyen coronavirüs salgını için araştırmalar devam ederken, yeni bir belirtinin daha olduğu aktarıldı. İtalyan ve İspanyol doktorlar bacakta döküntünün coronavirüsün belirtisi olabileceğini iddia etti.

17.04.2020-09:34 - (Son Güncelleme: 17.04.2020-09:24) Doktorlar Coronavirüsün Yeni Belirtisine Karşı Uyardı

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını dünya üzerinde 2 milyondan fazla insanı etkiledi. Henüz virüse karşı net bir tedavi bulunamazken, aşı ve ilaç çalışmaları devam ediyor. Virüse karşı yapılan araştırmaların devam ettiği bu dönemlerde İtalyan ve İspanyol doktorlar önemli bir iddiayı gündeme taşıdı. İtalyan ve İspanyol doktorlar bacaklardaki döküntünün coronavirüs semptomu olabileceğini iddia etti. 

ÇOCUK VE ERGENLERDE DAHA ÇOK GÖRÜLÜYOR

İtalya'da doktorlar coronavirüs nedeniyle hastaneye yatırılan beş İtalyan'dan birinin cilt problemi yaşadığını aktardı. Doktorlar bu semptomların daha çok çocuk ve ergenlerde görüldüğünü belirtti.

İspanyol Çocuk Doktorları Derneği ise konuyla ilgili olarak, coronavirüs döküntüsünün çiçek hastalığı veya kızamık sırasında ortaya çıkan döküntülere benzediğini ifade etti.

Doktorlar, insanların bu tür döküntüleri ciddiye almalarını ve ortaya çıkması durumunda kendilerini izole etmeleri gerektiğini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal