Doğu Perinçek, Brunson Davasını Değerlendirdi: Hukuka Uygun

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Rahip Brunson hakkında verilen kararın hukuka uygun olduğunu söyledi. Perinçek, "Türk yargısı baskılara göğüs gerdi" dedi.

13.10.2018-13:35 - (Son Güncelleme: 13.10.2018-13:21) Doğu Perinçek, Brunson Davasını Değerlendirdi: Hukuka Uygun

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Brunson'un tahliyesi ardından açıklamalar yaptı. Perinçek, "Türk yargısı PKK’ya yardım ve yataklık gerçekleştiren Rahip Brunson’u mahkum etmiştir" dedi.

Ulusal Kanal'a açıklamalar yapan Doğu Perinçek, "Türk yargısı PKK'ya yardım ve yataklık yapan Rahip Brunson'u mahkûm etti. Brunson hüküm aldı, cezasının karşılığında hapiste yattı, cezasını çekti ve tahliye oldu. Burada Türk yargısı baskılara göğüs gerdi" sözlerini kullandı.

'ÇOK UĞRAŞTILAR AMA BAŞARILI OLAMADILAR'

Brunson'un tahliyesiyle alakalı ABD Başkanı Trump'ın açıklamalarını anımsatan Perinçek ayrıca, "Trump çok uğraştık diyor, evet çok uğraştılar fakat başarılı olamadılar. Brunson kararını Amerika'nın baskıları neticesinde alınmış bir karar olarak algılamak çok yanlıştır. Burada Türk yargısı hiçbir baskıya boyun eğmedi. Yargının verdiği karar gerçeğe ve hukuka uygundur" sözlerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal