Doğu Akdeniz'de Düzenlenen Arama Kurtarma Tatbikatı Başarıyla Tamamlandı

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ortak düzenlenen "Şehit Teğmen Caner Gönyeli 2019 Arama Kurtarma Tatbikatı" deniz safhasındaki arama kurtarma faaliyetlerinden sonra başarıyla tamamlandı

14.06.2019-16:17 - (Son Güncelleme: 14.06.2019-16:07)

Sondaj faaliyetleriyle suların ısındığı Doğu Akdeniz'de düzenlenen tatbikat ile, Türkiye ve KKTC uluslarası sulardaki yetki alanlarına kararlılık mesajı gönderildi.

RUM KESİMİNE KARARLILIK MESAJI VERİLDİ   

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin, Fatih Sondaj Gemisi personeline ilişkin tutuklama kararı çıkarması da tatbikatın önemini bir hayli arttırdı. TSK'nın bölgede gereken mesajı verdiği tatbikatta bir askerin armasında yer alan İngilizce yazılı 'Ayşe tatile çıktı' yazısı da dikkatlerden kaçmadı.

SENARYO KAPSAMINDAKİ UYGULAMALAR İCRA EDİLDİ  

Dün kara safhası tamamlanan tatbikatın deniz safhasında uygulanan ilk senaryo kapsamında, Dipkarpaz'ın 13 mil açığında KKTC kara suları dışında, Türkiye arama kurtarma bölgesinde seyir halinde olan kuru yük gemisi ile içerisinde çok sayıda düzensiz göçmen olan ticari yatın çarpışması neticesinde meydana gelen kazaya müdahale edildi.

Senaryo dahilinde ticari yatın alabora olması ve kuru yük gemisi kaptanı tarafından çok sayıda kişinin deniz yüzeyinde bulunduğuna ilişkin yapılan yardım çağrısı, Kıbrıs Türk Radyosu tarafından alındı. Tehlikedeki Gemilerin Aranmasına Yönelik Uzay Sistemi üzerinden tehlike sinyalinin de Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi tarafından alınması ve bilgilerin Deniz Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi’ne iletilmesiyle Türkiye arama kurtarma teşkilatı harekete geçti.

Ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından bir fırkateyn ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan bir arama kurtarma uçağı ile helikopteri de bölgeye göndererek arama kurtarma çalışamları düzenlendi.

Tatbikat, deniz safhasındaki senaryoların gerçekleştirilmesinin ardından başarıyla tamamlandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal