Doğu Akdeniz Meselesi ve Doğal Gaz Sondaj Faaliyetleri

Doğu Akdeniz’de neler oluyor? Haber365'te yayınlanan Analiz ve Akış programında Halit Emre Aydın ve Furkan Hasdemir Doğu Akdeniz meselesinin kritik noktalarını analiz ediyor.

09.08.2019-15:20 - (Son Güncelleme: 09.08.2019-15:41)

Doğu Akdeniz’de neler oluyor? Haber365'te yayınlanan Analiz ve Akış programında Halit Emre Aydın ve Furkan Hasdemir Doğu Akdeniz meselesinin kritik noktalarını analiz ediyor.

DOĞU AKDENİZ MESLESİ VE DOĞAL GAZ SONDAJ FAALİYETLERİ

Furkan Emre Hasdemir: Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi Neler Bekliyor? Sondaj faaliyetleri neticesinde Türkiye neler elde edecek? Bu durum Türkiye'nin geleceğini nasıl etkiler? 

Halit Emre Aydın: Bu konudaki bilim adamlarının tespitlerine göre Doğu Akdenizde çok ciddi bir doğalgaz havzasının olduğudur. Benim birincil öncellediğim konu şu; Türkiye'nin Doğu Akdenizdeki haklarına sahip çıkıyor olması. Kıta sahanlığı içersinde birtakım dağal kaynaklar6a ulaşacağız. Bu konudaki inancım tam. Ama bundan daha önemlisi her Ege'ye gittiğimde Kuzey Egeden Güneye Egeye kadar gezdiğimde bulunduğum toprak parçasından karşıya bakıp bize ait olması gereken adaların Yunan tahakkümü altında olduğunu görüp, psikolojimizin bozulmasına vesile olan o sürecin Doğu Akdeniz'de yaşanmaması hadisesi burada çok daha önemli. Devletin Doğu Akdeniz'deki haklarına sahip çıkıyor olması bunu hem ordusuyla hemde teknik alt yapısıyla gerçekleştiriyor olmasını ben çok önemsiyorum. Bilim admlarının ortaya koydukları veriler üzerinden bir çıkarım yapabiliyorum. Ülke ekonomisine katkı sağlayacak bir katma değer elde edilecektir. Bu konuda Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Şunu da unutmamak lazım Libya'da olanlar, Mısırdaki darbe. Suriyede yaşananlar ve İsrailinin Güney Kıbrısla yakınlaşması gibi politik siyasi gibi görünen olay kiminde tamamında kiminde bir kısmında bir sebep olarak Doğu Akdeniz'deki enerji kaynaklarının ciddi etkisi var. Bunu doğru okumak lazım. Libyada general Hafter denen kişi, ulusal Libya cephesine bir savaş başlatırken bunu birtakım uluslararası emperyal güçleri arkasına alarak yapıyor. Buradaki temek motivasyonda Doğu Akdeniz'deki sahalar. Mısırda Sisi'nin göreve gelmesi ve Mursi'nin devrilmesinde de evet tek etken değildir ama etkenlerden biridir. Hatta Kaz dağlarındaki olayı bile bununla ilişkilendirebiliriz. Birileri istiyorlar ki biz kendi içimizdeki olaylarla o kadar meşğul olalım ki dışarda olan olayları kaçıralım. Dolayısıyla Doğu Akdeniz meselesi çok önemli. Bu konudaki kararlılığımızın iradeli bir şekilde devam edeceğini düşünüyorum. Allah vatana, millete be devletimize zeval vermesin. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal