Doğal Gaz Metreküp Fiyatı

Doğal gaz metreküp fiyatı 2018? Doğal gaz metreküp fiyatı hesaplama? Ankara doğal gaz metreküp fiyatı 2018? Bu gibi soruların cevabını sizler için derledik...

28.01.2019-16:54 - (Son Güncelleme: 28.01.2019-16:40) Doğal Gaz Metreküp Fiyatı

Doğal gaz sayaçları tüketimi metreküp (m3) türünden gösterir; fakat sayaçtan okunan tüketim değeri ile fatura borcu hesaplanamaz. Faturada tüketimin kilowatt-saat üstünden ücretlendirildiğini (TL/kWh) görebilirsiniz. Faturadaki değeri bulmak için, atmosfer basıncına göre düzeltmeler gerçekleştirilir. Metreküp fiyatı verilen doğal gazın kWh fiyatını bulmak için dönüşüm yapmak lazım.

1 metreküp (m3) doğal gaz kaç TL ?

Aşağıdaki tabloda 01.01.2019 tarihinden sonra geçerli olmak üzere, 1. kademe (0-100.000 Sm3 / yıl) konut aboneleri (serbest olmayan tüketiciler) için şehirlere göre; doğal gaz metreküp fiyatları ifade edilmiştir:

BOTAŞ aylık olarak yerel dağıtım firmalarına uygulayacağı ulusal toptan satış tarifesini tespit eder. Doğal gaz dağıtım firmalarının bu tarifenin çok üstünde fiyatlar uygulaması yasal olarak mümkün değildir; fakat şehir içi dağıtım özelleştirmeleri esnasında tespit edilen sistem kullanım bedeli yüzünden fiyatlar farklılaşır. Dağıtım firmalarının perakende satış fiyatları doğal gaz alış fiyatı, ÖTV, sistem kullanım bedeli dahildir. KDV perakende satış fiyatına oranında ilave edilir ve tabloda belirtilen fiyatlara dahil değildir.

Doğal Gaz Fiyatı İlden İle Değişir mi ?

Doğal gazın metreküp ücreti aşağıdaki etkenlere göre değişiklik gösterir:

  • Dağıtım bölgesi
  • Abone grubu
  • Tüketim kademesi

1 m3 doğal gazdan kaç kWh enerji elde edilir ?

Doğal Gaz (1 m3 = 10,64 kWh)

Sayaçtan okunan hacim düzeltilmeden fatura hesaplanamaz. Tüketimler, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun yayınlamış olduğu, doğal gaz faturalandırma tebliği kapsamında, hesap edilir ve faturalandırılır. Metreküp'ten kilowatt-saat'e dönüşüm katsayısı üç etkene göre değişiklik gösterebilir. Bu etkenler rakım (atmosfer basıncı), doğal gazın türü ve gaz karışımının özellikleridir. EPDK'nın tebliğde söylediği değerlere göre, 1 metreküp doğal gaz tüketiminden elde edilen enerji miktarı 10,64 kWh standart değer olarak kabul edilir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal