Dizine Havai Fişek Saplanan Kadın Sakat Kaldı

İstanbul'da arkadaşının düğününe giden Selime Kılıç, havai fişek nedeniyle sakat kaldı.

27.10.2020-15:19 - (Son Güncelleme: 27.10.2020-14:40) Dizine Havai Fişek Saplanan Kadın Sakat Kaldı

Sarıyer'de bir düğün ve eğlence mekanında arkadaşının düğününe katılan 30 yaşındaki Selime Kılıç'ın dizine düğünde patlatılan havai fişek saplandı. Hastaneye kaldırılan genç kadın, ameliyatlara rağmen sakat kaldı. Selime Kılıç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

HAVAİ FİŞEK DİZİNE SAPLANDI

Selime Kılıç'ın avukatı Selim Babaoğlu, müvekkilinin geçen yaz düğün törenine davetli olarak katıldığını belirterek olay günü hakkında bilgi verdi. Babaoğlu, "Gelin ve damadın yürüme yolunda sağlı sollu volkan denilen havai fişekler bulunuyor fakat müvekkilimin bunlardan haberi yok. Diğer davetlilerin de muhtemelen çocuğunun bundan haberi yok. Havai fişekler patladığında içindeki metal tablalardan bir tanesi müvekkilimin diz kapağına saplanıyor ve müvekkilim yere düşüyor." dedi.

OLAY ANI KAMERALARA YANSIDI

Avukat Babaoğlu, olay anına ilişkin görüntülerin de mevcut olduğunu, mekan sahibinin de patlamadan önce ve sonra herhangi bir tedbir almadığının görüldüğünü söyledi. "Mekan sahiplerinin ve ateşli gösteriyi yapan kişilerin herhangi bir ekipmanı da bulunmuyor. Savcılık dosyasında da bu mevcut. Müvekkilimiz o gün apar topar hastaneye kaldırılıyor, ardından bir dizi ameliyat geçiriliyor." diyen Bababoğlu, müvekkilinin protez dizinin yeniden yapıldığını belirtti.

ARTIK KOŞAMAYACAK

Selime Kılıç'ın merdivenden çıkamadığına da dikkat çeken avukat Babaoğlu, "Doktorların raporuna göre bundan sonraki hayatında hiç koşamayacak. Bu kazadan ötürü daha önce kira vermeden annesine ait bir evde otururken merdiven inip çıkamadığı için tedavi sürecinde kiraya çıkmak zorunda kalıyor. Kira bakımından da bir yük yükleniyor, keza kazadan önce sahada çalışırken müvekkilim kazadan sonra oturarak çalışacağı bir işe geçmek zorunda kalıyor." ifadelerini kullandı. Babaoğlu, müvekkilinin şartlardan dolayı girebileceği işlerin de sınırlı hale geldiğinin ve ekonomik geleceğinin tamamen etkilenmiş olduğunun altını çizdi.

350 BİN TL'LİK TAZMİNAT

Müvekkilinin henüz 30 yaşında olduğunu, eş bulma ihtimalinin de düştüğünü dile getiren Babaoğlu, "Birincisi bacağında sabit bir iz var, koşma imkanı yok. Bacağını bükemiyor ve tamamen açamıyor. Bundan sonraki hayatının hiçbir döneminde bunları yapamayacak." şeklinde konuştu.

Babaoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını, organizasyonu denetlemekle yükümlü olan mekan sahibinin, organizasyonu hazırlayan firmanın ve havai fişekleri üreten firmanın ayrı ayrı sorumlu olduğunu kaydetti. "Biz hem ceza davası açtık hem de şimdilik 350 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtık. Müvekkilimizin de bir an önce mağduriyetinin giderilmesini talep ediyoruz. Zira hiç yaşamaması gereken bir olay hem de güzel bir günde yaşanmış ve hayatı sonsuza kadar değişmiş" ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal