Diyarbakır'da Terör Örgütüne 3 Ait Sığınak Ele Geçirildi

Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçelerinde meydana gelen Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan operasyonunda ele geçirilen 3 sığınakta mühimmat ile yaşam malzemesi bulundu.

05.10.2019-14:38 - (Son Güncelleme: 05.10.2019-16:15)

Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçelerinde meydana gelen Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan operasyonunda ele geçirilen 3 sığınakta mühimmat ile yaşam malzemesi bulundu.

Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçelerinde düzenlenen Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan operasyonunda bulunan 3 sığınakta mühimmat ile çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi, 231 kilogram esrar açığa çıkarıldı.

Valilik tarafından gündeme gelen açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı tarafından, PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, sığınak ve barınakların kontrol altına alınması, uyuşturucu üretimi ve ticaretini yapanlar arasındaki bağın somut delillere dayandırılması, gizlenen uyuşturucuların bulunması için Lice ilçesinin kuzeybatısı ve Hani ilçesinin kuzeydoğusunda kalan dağlık ve kırsal alanda 3 Ekim'de başlatılan Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan operasyonu sonlandı.

NARKO-TERÖRİZMLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI

Operasyonda teröristlerin kullandığı belirlenen 3 kış sığınak bulundu. Arama çalışmalarında sığınakların haricinde, toprağa gömülü vaziyetteki bidonlar içerisinde bin 60 metre kablo, 600 metre lehim teli, 4 lehim pastası, büyük tüp, 2 fişek, 2 terörist kıyafeti ile çok sayıda giyim ve yaşam malzemesi bulundu.

Delil niteliği taşıyan malzemelere el konulurken, sığınaklar ile diğer malzemeler de bölgede etkisiz hale getirildi.
Narko-terörizmle mücadele faaliyetleri çerçevesinde arazide çalılar arasına saklanmış çuvallar ve toprağa gömülü bidonlar içerisinde 231 kilogram esrar bulundu.



Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal