Diyarbakır'da Termometre 48 Dereceyi Gösterdi! 'Dışarı Çıkmayın'

Termometrelerin 48 dereceyi gösterdiği Diyarbakır için 'dışarı çıkmayın' uyarısı yapıldı.

23.07.2020-12:39 - (Son Güncelleme: 23.07.2020-12:27) Diyarbakır'da Termometre 48 Dereceyi Gösterdi! 'Dışarı Çıkmayın'

Sıcaklığın 48 dereceye ulaştığı Diyarbakır'da, insanlar sıcaktan korunmak için serin ve gölgelik alanları seçti. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Uğur Çevik, yaşlı ve kronik hastaların öğle sularında dışarı çıkmamaları hususunda uyardı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hakim olan Basra kaynaklı sıcaklar havalar Diyarbakır'da günlük yaşamı negatif etkiledi.

Bunaltıcı sıcaktan etkilenen vatandaşlar serinlemek için havuzlar ve gölgelik alanlara giderken, çocuklar Sur ilçesindeki Anzele Parkı'na koştu. Pek çok çocuk, parktaki süs havuzuna girerek serinlemeye çalışırken, çok fazla sıcaklara dayanamayan bir takım vatandaşlar da, tarihi surların gölgesin altında serinlemeyi seçti.

SICAK HAVALAR UYKU BOZUKLUĞUNA YOL AÇIYOR

Uzmanlar da yüksek sıcakların yaşandığı bugünlerde bilhassa yaşlılar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar için öğlen saatlerinde dışarı çıkmamaları için uyarılar yapıyor.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Uğur Çevik, sıcak havalarda günlük 2 ile 3 litre su içilmesini tavsiye etti.

'ÖĞLEN DIŞARI ÇIKMAYIN'

Çevik, sıcak havaların uyku dengesizliğine de sebep olduğuna işaret ederek, 'Sıcak havalarda önerimiz, kişilerin günde en az 2- 3 litre sıvı tüketmesi, sıvı alması, onun dışında özellikle öğlen saatlerinde güneşe maruz uzak kalmamaları gerekmektedir. Yaşlılar ve kronik hastalar bu konuda daha da dezavantaja sahiptir. O yüzden kronik hastalar ve yaşlıların özellikle sıcak havalarda daha da dikkatli olmaları gerekmektedir. Onun dışında uyku bozuklukları ortaya çıkabilir. Sıcak havaya bağlı olarak özellikle kişilerde uyuyamama sorunu ortaya çıkarıyor ' diye konuştu.

Diğer taraftan Diyarbakır Meteoroloji 15'inci Bölge Müdürlüğü'nce gelen açıklamada, 'Güneydoğu bölgelerden itibaren ülkemiz Basra kaynaklı sıcak hava dalgasının etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Mevsim normalleri civarında seyreden sıcaklıkların hissedilir derecede artarak özellikle iç ve doğu bölgelerde normallerin 5 ila 8 derece üzerine çıkması bekleniyor. Haftanın ikinci yarısında sıcaklıkların tekrar düşerek ülke genelinde mevsim normallerinin civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Güneş ışınlarının dik geldiği 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir' ifadelerine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal