Diyarbakır'da Sur Belediyesi 145 Kişinin İşine Son Verdi

Diyarbakır'da Sur Belediyesi önünde toplanan işçiler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün hemen sonrasında işten çıkarılma kararını tepki gösterdi.

03.05.2019-12:17 - (Son Güncelleme: 03.05.2019-15:18)

Diyarbakır'da HDP'li Sur Belediyesi, 145 işçinin iş akdini bitirdi.

Belediye binası önünde bir araya gelen işçiler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün hemen sonrasında verilen işten çıkarılma kararını protesto etti.

İşçilerden Mizgin Kaçar, yaptığı açıklamada, 3 Nisan'da iş başı yapan 145 kişinin işine, işçi haklarını savunduğunu ileri süren belediye yönetimi tarafından son verildiğini belirtti.

İşten çıkarılma sebebine ilişkin bilgileri olmadığını belirten Kaçar, "Belediyeden açıklama bekliyoruz. İşimizi, hakkımızı talep ediyoruz. Buradaki arkadaşların hepsi evli, çocuk sahibi. Yönetime saygı duyuyoruz, onların da bize saygı duymasını istiyoruz." ifadesinde bulundu.

''TEK DERDİMİZ EVE EKMEK GÖTÜRMEK'

İlyas Hocaoğlu, belediyeye şoförlük yapmak için alındığını belirterek, görev yaptığı süre boyunca işini yaptığını söyledi.

Sabah belediyeye geldiklerinde işten çıkarıldıklarının söylendiğini belirten Hocaoğlu, "Tek derdimiz evimize ekmek götürmek. İşten çıkarılmamız için hiçbir sebep yok. Ramazana 3 gün kala işten çıkarıldık. Evim kira, 2 çocuğum öğrenci. Hiçbir gerekçe sunmadılar." şeklinde konuştu.

İLLEGAL İŞÇİ ALIMI YAPILDI İDDİASI

Şilan Alabaş, ziraat mühendisi olarak belediyede çalıştığını belirterek, "1 Mayıs'ta işçi hakları, emek ve özgürlüklere dem vuran yönetim ertesi gün bizi işten çıkardı. Mazbata alındıktan sonra illegal şekilde işçi alımı yapıldığı için işten çıkarıldığımız söyleniyor. Oysa alım kararı 3 ay önce yapılmıştı. İşimizi ve hakkımızı istiyoruz. Aramızda engelli olan arkadaşlarımız var. Mağduruz." ifadesinde bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal