Diyarbakır'da Roma Döneminden Kalma Altın Yazmalı Kitap Ele Geçirildi

Diyarbakır'da Roma dönemine ait 1 tane ceylan derisi üstüne yazılmış, 17 yaprak ve 34 sayfadan meydana gelen, altın yazmalı tarihi kitap bulundu.

10.08.2019-13:21 - (Son Güncelleme: 10.08.2019-13:17) Diyarbakır'da Roma Döneminden Kalma Altın Yazmalı Kitap Ele Geçirildi

Diyarbakır'da halkın huzur ve güvenliğinin tesis edilmesine dönük yürütülen adli ve mülki görevlere artan İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı birimler, şehirde kaçakçılık yapan organize suç çetelerine göz açtırmıyor.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü birimleri tarafından yapılan istihbarı çalışmalar sonucunda, Roma dönemine ait ceylan derisi üstüne yazılmış, 17 yaprak ve 34 sayfadan meydana gelen, altın yazmalı tarihi kitap ele geçirildi. Olayla alakalı olarak 4 şüpheli şahıs ise gözaltına alındı.

ROMA DÖNEMİNE AİT TARİHİ KİTABI SATACAKLARMIŞ

Diyarbakır Valiliği'nden paylaşılan açıklamada, "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü birimleri tarafından yapılan istihbari çalışmalar sonucunda, Diyarbakır il merkezinde yaşayan bir şüpheli şahsın, elinde bulundurduğu ve Roma dönemine ait olduğunu öne sürdüğü tarihi kitabı satmak için alıcı aradığı doğrultusunda bilgi elde edilmiş, edinilen bilgiye istinaden Diyarbakır ili Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi mülki sınırları içinde icra edilen ve Kayapınar İlçe Jandarma Komutanlığı'nın da destek verdiği operasyonda, bahse konu şüpheli şahıs tarihi eseri satmaya çalıştığı sırada suçüstü yakalanmıştır. Şahsın üstünde ve ikametinde gerçekleştirilen aramada Roma dönemine ait olduğu düşünülen, 1 adet ceylan derisi üstüne yazılmış, 17 yaprak ve 34 sayfadan meydana gelen, altın yazmalı tarihi kitap yakalanmıştı. Olayda ele geçirilen tarihi eser muhafaza altına alınmış, olayla ilişkili 4 şüpheli hakkında soruşturma açılmıştır. Halkımızın huzur ve güvenliğinin tesis edilmesine dönük yürütülen adli ve mülki görevlere artan bir azim ve kararlılıkla aralıksız olarak devam edilmektedir" denildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal