Diyarbakır'da Bir Çocuk Şarbondan Hayatını Kaybetti

Diyarbakır'da mide ve bağırsak kanaması teşhisi ile ameliyata alınan bir çocuk hayatını kaybetmişti. Bugün yapılan açıklamada çocuğun şarbona bağlı olarak yaşamını yitirdiği bildirildi.

14.09.2018-17:03 - (Son Güncelleme: 14.09.2018-16:56) Diyarbakır'da Bir Çocuk Şarbondan Hayatını Kaybetti

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne mide ve bağırsak kanaması ile sevk edilen E.T.'nin (8) bağırsak şarbonundan yaşamını yitirdiği bildirildi. Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Şerif Demir, çocuğun gerçekleştirilen kan ve gaita tetkiklerinde bağırsak şarbonuna bağlı olarak yaşamını yitirdiğinin ortaya çıktığını ifade etti.

BAĞIRSAK KANAMASI İLE AMELİYATA ALINDI, HAYATINI KAYBETTİ

Bitlis'in Hizan ilçesinden 28 Ağustos'ta Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne mide ve bağırsak kanaması ile götürülen E.T., ameliyata alındı ve bir gün sonra hayatını kaybetti.

ŞARBONA BAĞLI OLARAK YAŞAMINI YİTİRDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Ölüm sebebiyle alakalı yapılan kan ve gaita testlerinde çocuğun bağırsak şarbonuna bağlı olarak hayatını kaybettiği meydana çıkarken, üniversitenin tetkikleri daha ileri bir laboratuvarda araştırılması için alakalı birimlere verdiği bildirildi.

Diyarbakır'da bugün şarbon hastalığına dikkat çekmek için Tabip Odası, Veteriner Hekimler Odası, Diş Hekimleri Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi tarafından yapılan ortak basın toplantısında, Diyarbakır'da tedavi gören 8 yaşındaki bir çocuğun şarbon sebebiyle öldüğü duyuruldu. Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Şerif Demir, Bitlis'ten Diyarbakır'a götürülen ve bağırsak ve mide kanaması olan bir çocuğun Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hemen ameliyeta alındığını bildirdi. Ameliyatın ardından söz konusu çocuğun hayatını kaybettiğini açıklayan Demir, "Laboratuvarda gerçekleştirilen kan ve gaita testlerinde çocuğun bağırsak şarbonuna bağlı hayatını kaybettiği ortaya çıktı" dedi.

HASTANE KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPMADI

Tabip Odası Başkanı Demir, endişeli olduklarını ve daha çok ölümlerin olmaması için görevlileri tedbir almaya davet ederken, Dicle Üniversitesi Hastanesi ise şimdiye dek mesele ile alakalı bir açıklama yapmadı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal