Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde Terör Örgütüyle İltisaklı 29 Kişinin İşine Son Verildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde, terör örgütleriyle ilişkili 29 memur tekrar görevden uzaklaştırıldı. 8 işçinin de iş akitleri askıya alındı.

19.08.2019-17:20 - (Son Güncelleme: 19.08.2019-17:27) Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde Terör Örgütüyle İltisaklı 29 Kişinin İşine Son Verildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilli ve Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun, göreve başlamasının sonrasında, terör örgütüyle alakası oldukları tespit edilen ve daha önce de görevlerinden uzaklaştırılan 29 memur ile 1 daire başkanı ve 2 başkan danışmanın görevine son verilirken, 8 işçinin iş akitlerinin de askıya alındığı belirtildi.

Konuyla alakalı Büyükşehir Belediyesi'nden paylaşılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"31 Mart Yerel Yönetimler seçimleri öncesinde terör örgütleriyle ilişkili ve iltisaklı oldukları gerekçesiyle görevden uzaklaştırılmış olan ve seçimlerden sonra göreve gelen HDP Belediye Başkanı tarafından göreve yeniden iade edilen terör örgütleriyle ilişkili 29 memur tekrar görevden uzaklaştırılmış, bu çerçevedeki 8 işçinin de iş akitleri askıya alınmıştır. Ayrıca 19 Ağustos 2019 tarihinde yapılan terör operasyonunda gözaltına alınan Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selda Aydın Baran görevden uzaklaştırılmış olup, 2 başkanlık danışmanının da görevlerine son verilmiştir. Görevden uzaklaştırılan personel ile alakalı olarak inceleme ve soruşturma işlemleri başlatılmıştır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal