Diyarbakır Annesi: HDP'den Oğlumu İstiyorum

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan evlatlarına sarılma ümidi ile HDP İl Başkanlığı binası önündeki oturma eylemi devam ediyor.

11.07.2020-15:36 - (Son Güncelleme: 11.07.2020-15:23) Diyarbakır Annesi: HDP'den Oğlumu İstiyorum

Evlatlarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu gören Diyarbakır annelerinin, 3 Eylül 2019 tarihinde başlattığı evlat nöbeti 313. gününde devam ediyor.

Ellerinde evlatlarının resmiyle beklemeye devam eden annelerden Ayten Elhaman, üç senedir haber alamadığı evladı Bayram Elhaman için evlat nöbetine devam ettiğini dile getirdi.

'HDP’den oğlumu istiyorum.' ifadesini kullanan anne Elhaman, 'Oğlum nerdeysen, beni duyuyorsan gel. Buradan gençlere de sesleniyorum. HDP, PKK birdir. HDP’ye inanmasınlar, kaçıp dağlara gitmesinler. Devletimiz arkamızda. Çocuklarımıza sesleniyorum. Kaçıp gelsinler. Devletimizin şefkatli ellerine sığınsınlar.' dedi.

Evladına teslim olması için çağrı yapan Elhaman,'Oğlum arkadaşların geldi, sen de gel. Burada hep seni bekleyeceğim. 100 yıl da geçse ben ve baban burada seni bekleyeceğiz. Bilki annen, baban ve devletimiz arkanda. Bütün gençlere sesleniyorum; kaçıp gelin. Gençleri kandırıp dağlarda çürütüyorlar. Anneleri ve babaları da burada perişan oluyor. HDP önünde çocuklarımızı bekleyeceğiz. HDP sevinmesin, anneler evine gitmeyecek. ' ifadelerini kullandı.

 'KARDEŞİM GEL, TÜRK DEVLETİNE TESLİM OL'

Kardeşi Rahim için orada nöbet tutan Mehmet Sıddık Çifçi ise kardeşi için Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden gelerek nöbete katıldığını dile getirdi.

 Kardeşine teslim olması çağrıda bulunan kardeş, 'Bu çadırda 313 gündür bekliyoruz. Kardeşim gelmeden buradan gitmeyeceğim. Kardeşim gel, Türk devletine teslim ol, ceza yok. Biz doğru adreste oturuyoruz. Onun için kardeşim gelmeden kalkmayacağım.' diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal