Diyarbakır Annelerinin Oturma Eylemine Bir Aile Daha Katıldı

PKK tarafından dağa kaçırılan çocukları için eylem yapan annelerinin yanına bir aile daha katıldı. Çocuklarının geri dönmeleri için çağrıda bulundular.

28.01.2021-16:18 - (Son Güncelleme: 28.01.2021-16:18) Diyarbakır Annelerinin Oturma Eylemine Bir Aile Daha Katıldı

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetine devam ederken aralarına bir aile daha katıldı.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP' yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, 3 Eylül 2019'da başlatmış olduğu oturma eylemi, 514. gününde sürüyor. 

Van'dan altı sene önce on üç yaşında dağa kaçırılan oğlu Abdulalim için gelen baba Eyüp Baran da oturma eylemine katıldı. Baba Eyüp Baran, bugüne dek oğlundan hiç haber alamadığını, tek isteğinin evladına kavuşmak olduğunu ifade etti.

'Oğlum 9 yaşında okula giderken PKK'lılar tarafından eline verilen patlayıcının patlamasıyla 5 parmağını kaybetti.' söyleyen baba Baran, oğlunun sağ mı ölü mü olduğunu daha bilmediğini haberi olmadığını söyledi.

Her yerde oğlunu aradığını anlatan baba Eyüp Baran, 'HDP destek oluyor. HDP olmasa çocukları nasıl götürecekler?' dedi.

Eyüp Baran, oğluna polise teslim olması konusunda çağrıda bulunarak, 'Oğlum gel. Senden başka kimsem yok. Devlete güven. Seni beklemekteyim. Gece gündüz hep seni arıyorum. Ne olursun gel.' diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal