Diyarbakır Annelerinin Nöbetine Bir Aile Daha Dahil Oldu

Diyarbakır annelerinin kandırılıp dağa götürülen çocuklarına ulaşma umuduyla HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetine katılım sürüyor.

08.03.2020-09:58 - (Son Güncelleme: 08.03.2020-09:56) Diyarbakır Annelerinin Nöbetine Bir Aile Daha Dahil Oldu

Kandırılıp dağa götürülen çocukları için HDP'yi mesul tutan Diyarbakır annelerinin, 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eyleminde Şanlıurfa'dan oğulları Hasan Kılıç için gelen anne Fikriye ile baba Zeynel Abidin Kılıç da yer almaya başladı.

Anne Kılıç, yaptığı açıklamada, oğlunun 2 yıl önce Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde öğrenim gördüğü esnada kandırılarak dağa götürüldüğünü ifade etti.

İki yıldır evladıyla iletişim kuramadığını ve bunun çok zor bir durum olduğunu söyleyen Kılıç, "Allah kimsenin başına getirmesin. Oğlumun gelmesini istiyorum. Eğer sesimi duyuyorsan oğlum ne olursun dön gel. Devletine sığın, devletten sana zarar gelmez. Seni kandırıp götürdüler, bizi birbirimizden kopardılar. Sesini duysam dünyalar benim olur." şeklinde konuştu.

Televizyonda gördüğü annelerin kendisi için de bir umut olduğunu söyleyen Kılıç, şu şekilde konuştu:

"HDP'yi sorumlu tutuyorum. Biri öncülük yapmazsa oğlum bir başına gidemez. Oğlumu okutup bir yerlere gelmesini isterdim. Ben de onları sorumlu tutuyorum, onlardan başka kimse götüremez. HDP'den istiyorum, oğlumu getirsinler."Kılıç, oğlu için eylemi sonuna kadar sürdüreceğini ifade etti.

Baba Kılıç da oğluna kavuşmak için eşiyle eyleme dahil olduğunu kaydederek, evlatlarının yokluğundan dolayı 2 yıldır yarı ölü gibi yaşadıklarını ifade etti.

"HDP'den oğlumu istiyorum, onlardan başka kimse götüremez" şeklinde konuşan Kılıç, "Oğlumu benden aldılar, onu geri istiyorum. Hasan sesimi duyuyorsan gel devlete sığın. Devletten sana zarar gelmez. Oğlumun götürülmesinden HDP'yi sorumlu tutuyorum, oğlumu onlardan istiyorum." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal