Diyarbakır Annelerinin Eylemine Bir Aile Daha Katıldı

Diyarbakır annelerinin HDP İl Başkanlığı binası önünde yaptığı evlat nöbetine bir aile daha katıldı.

20.10.2020-15:03 - (Son Güncelleme: 20.10.2020-14:52) Diyarbakır Annelerinin Eylemine Bir Aile Daha Katıldı

HDP tarafından çocukları dağa kaçırılan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019 tarihinde başlattığı oturma eylemi 414. gününde devam ediyor.

6 yıl önce 16 yaşındayken dağa kaçırılan oğulları Yücel için Diyarbakır'a gelen baba Vahap Coşkun ve anne Kıymet Coşkun da evlat nöbetine dahil oldu.

"OĞLUMU GERİ GETİRSİNLER"

Anne Coşkun, eyleme katılan ailelerin evlatlarına kavuştuğunu görünce eyleme dahil olmaya karar verdiklerini söyledi. Oğluna kavuşmak için Mersin'den geldiklerini ifade eden Coşkun, "Oğlum için geldik. Yücel'i getirsinler, yavrumu çok özledim. 6 yıldır çocuğumdan haber alamıyorum" dedi.

"EVİNE, AİLESİNE KAVUŞMASINI İSTİYORUZ"

Coşkun, oğlu Yücel'e güvenlik güçlerine teslim olması ve evine dönmesi çağrısında bulundu. Baba Coşkun da tek isteklerinin oğullarına kavuşmak olduğunu belirterek "16 yaşında lise 2. sınıfta okurken onu alıp götürmüşler. Oğlumuzu istiyoruz. Diğer çocuklarımızı evde bırakıp geldik. Allah'ın izniyle inşallah onu alıp gideriz. Bütün arkadaşları gelip teslim oluyor. Devlet onları ailelerine teslim ediyor. Gelsin, teslim olsun. Evine, ailesine kavuşmasını istiyoruz. Ailesiyle huzur içerisinde yaşasın." diye konuştu.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal