Diyarbakır Annelerine Avrupa Konseyi'nden Destek

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Denetim Komisyonu HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi başlatan Diyarbakır annelerini ziyaret etti.

03.10.2019-17:22 - (Son Güncelleme: 03.10.2019-17:46)

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Denetim Komisyonu Türkiye eş raportörleri Jakob Wienen ve Yoomi Renström, çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak 3 Eylül'de HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi başlatan Diyarbakır annelerini görmek için bölgeye ziyarete geldi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye'de bulunan Renström ve Wienen'in de aralarında yer aldığı heyet, Diyarbakır'da bazı ziyaretler düzenledi.

Heyettekiler, çocuklarının dağa kaçırılmasından sorumlu tuttukları HDP il binası önünde eylemlerini sürdüren anne ve babaları da ziyaret ederek, yaşadıkları acıları dinledi.

Wienen, gündeme aktardığı açıklamada, eş raportörler olarak yerel demokrasinin durumunu incelemek üzere Türkiye'de bulunduklarını, bu çerçevede Diyarbakır'da çeşitli temaslarda gerçekleştirdiklerini bildirdi. 

Tüm kesimlerle görüşüp, onları dinlemeye gayret gösterdiklerini belirten Wienen, ziyaretleri tamamladıktan sonra rapor hazırlayacaklarını bildirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal