Diyarbakır Anneleri Hakkında Asılsız İddia

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eyleminde bulunan annelere kumanya dağıtan gençleri "polis" olarak niteleyen terör örgütüne yandaş ajansın haberinin asılsız olduğu anlaşıldı.

06.09.2019-17:34 - (Son Güncelleme: 06.09.2019-17:32) Diyarbakır Anneleri Hakkında Asılsız İddia

Evlatları dağa kaçırılan Diyarbakır annelerinin, HDP il binası önünde yaptığı oturma eylemi devam ediyor.

Annelere, destek olmak amacıyla dün gençler tarafından tedarik edilen kumanya yardımı, terör örgütüne yakın bir haber ajansı tarafından "yemek servisini polis yapıyor" başlığıyla sunuldu.

Yapılan haberin asılsız olduğu, yemek servisinin, Anda Kardeşe Vefa Derneği Diyarbakır İl Temsilciliğine üye gençler tarafından dağıtıldığı anlaşıldı.

Bugün de acılı annelere kumanya dağıtan Anda Kardeşe Vefa Derneği Diyarbakır İl Temsilcisi Murat Yaşa, gazetecilere yaptığı bir konuşmada, habere tepkilerini gösterdiklerini, yalnızca bir sivil toplum kuruluşu olduklarını, burada yüreği yangın yerine dönmüş annelerin, dünyanın en masum isteğinde bulunduğunu dile getirdi.

Annelerin evlatlarına ulaşmalarını gönülden istediklerini, bir evladın, en çok anne ve babanın hakkı olduğunu dile getiren Yaşa, bu masum isteğin bile asılsız iddialara sebep olduğunu vurguladı. 

"Bizim HDP'den beklediğimiz bugüne kadar kadın, yaşam, özgürlük söylemleri vardı. Bugün kadınlar burada. Bunlar yaşam hakkı için burada. Öz hakları olan evlatlarına kavuşmayı istiyorlar." diye konuşan Yaşa, her zaman annelere destek olacaklarını dile getirdi.

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal