Diyarbakır Anneleri Coronavirüs Salgınında Bile 'Evlat Nöbeti'ni Bırakmıyor

HDP'nin Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlatlarını bekleyen Diyarbakır anneleri, yeni tip coronavirüsten korunmak için oturma eylemi yaptıkları çadırı sürekli havalandırıyor ve ellerini dezenfekte ediyor.

14.03.2020-16:36 - (Son Güncelleme: 14.03.2020-17:07)

Annelerden Gülcan Kömürcü, 6 yıl önce 23 yaşında kandırılarak dağa kaçırılan kızı Leyla Kömürcü için oturma eylemine devam ettiğini ifade etti.

Kızından 6 yıldır haber alamadığını kaydeden Kömürcü, "Kızıma sesleniyorum, bizi duyuyorsa ve görüyorsa kızım devlet gelen çocuklara sahip çıkıyor. Seni kandırmasınlar. Seni çok seviyoruz. Seni çok özledik." ifadelerini kullandı.

Kömürcü, kızının İngilizce öğretmeni olmak istediğini fakat bu hayalinin yarım kaldığını ifade etti.

Kömürcü, "Çocuğum nasıl kandırıldı bilmiyorum. HDP, çocuklardan elini çeksin. Fazla değil, iki saat bizim yerimize geçsinler. Evlat acısının nasıl olduğunu anlasınlar. Burada tek yürek, tek ses olup çocuklarımıza sesleniyoruz." şeklinde konuştu.

Baba Şevket Bingöl de oğlu Tuncay için oturma eylemi yaptığını kaydederek, 194 gündür eylemlerine devam ettiklerini, 194 yıl da sürse eylemden vazgeçmeyeceğini ifade etti.

Bingöl, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"HDP çocuğumu kandırıp, Kandil'e gönderdi. Çocuğumu HDP'den istiyorum. HDP, çocuğumu getirsin. Buradaki ailelerin çocuğunu HDP götürdü. PKK dağdan silahla gelip çocuk götürmez. HDP, aracı oluyor. Vatanımız burası, bayrağımız burada. Eğer çocuklarımız ölecekse, bu bayrak ve vatan uğruna ölsün. Orada çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz."

'CORONAVİRÜSÜN EN BÜYÜĞÜ PKK, İKİNCİSİ PKK'DIR'

Yeni tip coronavirüse rağmen çocuklarına kavuşabilme umuduyla oturma eylemine devam edeceklerinin altını çizen Bingöl, "Coronavirüsün en büyüğü HDP, ikincisi PKK'dır. 82 milyona sesleniyorum. HDP mensuplarına kimse sakın güvenmesin. Bütün çocukları bunlar kandırıp dağa götürüyor." şeklinde konuştu.

Bingöl, oğluna terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olması çağrısı yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal