Diyarbakır Anneleri 77. Gündür Evlatlarına Kavuşmayı Bekliyor!

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önünde başlattığı evlat nöbeti devam ediyor.

18.11.2019-17:03 - (Son Güncelleme: 18.11.2019-17:41)

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önünde başlattığı evlat nöbeti devam ediyor.

ANNE SONGÜL ALTINTAŞ’IN AÇIKLAMASI

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, 3 Eylül'de partinin il binası önünde başlattığı oturma eylemi 77'nci gününü geçirdi. Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla beklemeyi devam ettiren annelerden Songül Altıntaş, 5 yıl önce dağa kaçırılan oğlu Müslüm'e kavuşma umuduyla oturma eylemine başladığını bildirdi.

Oğluyla yıllardır iritbatı olmadığını bildiren onu çok özlediğini aktaran Altıntaş, "Onsuz evimiz bomboş. Ne doğru dürüst yemek yapıyor ne de sofraya oturabiliyoruz. Oğlumsuz bir hayat bizim için yok. Oğlum olmadan adeta yaşayamıyoruz." diye konuştu ve ekledi: "Oğlumun arkadaşları askerden geldi, işini, yuvasını kurdu, çocukları var. O çocukları görünce duygulanıyorum. Şimdi torunlarım olmuştu, sevinecektim. PKK bizi bunların hepsinden mahrum bıraktı. Allah'tan, peygamberden korkun, artık yeter." 

Eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini aktaran Altıntaş, "Kar da gelse kış da gelse buradan gitmiyorum. Çocuğumu almadan gitmiyorum. 77 gündür buradayız. 77 yıl da geçse buradayım. Ömrüm yettiği kadar buradayım." cümlesine yer verdi.

BABA SALİH GÖKÇE'NİN AÇIKLAMASI

Ağrı'dan 4 yıl önce dağa kaçırılan oğlu Mehmet için eyleme dahil olan baba Salih Gökçe ise evladına kavuşmak istediğini bildirdi.

Teröre olan karşıtlığını bildiren Gökçe, tüm anne ve babalardan kendilerine destek vermesini rica etti. Gökçe, "Evlatlarımız için geldik buraya. Kapımı kilitledim geldim. Buradan da gitmeyeceğim. Desteğinizi esirgemeyin. Mücadele ediyoruz, gelin bu kervana siz de katılın." diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal