Diyanet'ten Uydurma Haberlere Yalanlama

Diyanet İşleri Başkanlığı, bugün bir gazetede yer alan “Diyanet’ten Büyük Ayıp” başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

19.05.2019-17:13 - (Son Güncelleme: 19.05.2019-17:10)

Diyanet İşleri Başkanlığı, bugün bir gazetede yer alan “Diyanet’ten Büyük Ayıp” başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

GERÇEKLERİ YANSITMIYOR  

Söz konusu haberde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Türk bayrağının yarıya indirildiğine dair bilgilerin yer aldığı belirtilen açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığının her milli bayramda olduğu gibi Gençlik ve Spor Bayramı öncesinde de Türk bayrağı ve Atatürk posterini merkez binasının ön cephesine astığı kaydedildi. 

DİYANET'İN AÇIKLAMASI  

Yapılan açıklamada, “Bugün bir gazetede yer alan 'Diyanet’ten Büyük Ayıp' başlıklı haber gerçeği yansıtmamaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığımız her milli bayramda olduğu gibi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda da Türk bayrağı ve Atatürk posterini 18 Mayıs 2019 Cumartesi saat 23.55’te Başkanlık merkez binasının ön cephesine asmıştır. Söz konusu haberde, Başkanlığımız merkez binasının üzerindeki Türk bayrağının yarıya kadar çekildiği iddia edilerek yayınlanan görüntü, 19 Mayıs öncesinde Ankara’da yaşanan şiddetli rüzgar sonucu bayrağın tutucu telinin kopması üzerine ortaya çıkmış ve fark edilir edilmez düzeltilmiştir. Ayrıca özensiz ve araştırılmadan kaleme alınan haberdeki görüntü incelendiğinde fotoğrafın 19 Mayıs öncesi çekildiği ve bayrağın bu haliyle dahi yarıda olmadığı görülecektir” ifadeleri kullanıldı. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal