Diyanetten Cuma Namazı Açıklaması

Ülkemizde coronavirüs vakasının görülmesinden sonra birçok etkinlik iptal edilirken, gündeme cuma namazı kılınmayacak iddiaları geldi. Bu iddiaya yalanlama getiren Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Tedbir Mümin'den Takdir Allah'tandır" konulu hutbe irad edip cuma namazını kıldıracağını belirtti.

13.03.2020-09:13 - (Son Güncelleme: 13.03.2020-12:14) Diyanetten Cuma Namazı Açıklaması

Ülkemizde coronavirüs vakasının görülmesinden sonra tedbir amaçlı birçok etkinlik iptal edilirken, cuma namazının da kılınmayacağı iddiaları gündeme geldi. Bu iddialara yalanlama gelirken, Diyanet İşleri Başkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Güçlü, konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Güçlü yaptığı açıklamada, "Coronavirüs nedeniyle 13 Mart Cuma günü, Cuma namazının kılınmayacağına dair, Sayın Diyanet İşleri Başkanımızın Sosyal Medya Hesabından yapılmış gibi gösterilen ve gerçekle ilgisi olmayan bir ekran görüntüsünün, çok sayıda sosyal medya gruplarında paylaşıldığı öğrenilmiştir. Söz konusu paylaşım gerçek dışıdır. Cuma namazının kılınmaması gibi bir durum söz konusu değildir. İtibar edilmemesi istirham olunur." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşavirliği sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda da Başkan Erbaş'ın, Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde "Tedbir Mümin'den Takdir Allah'tandır" konulu hutbe irad edip Cuma namazı kıldıracağı bilgisi paylaşıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal