Diyanet’ten CHP'li Berhan Şimşek'e Suç Duyurusu

Diyanet İşleri Başkanlığı, "Cuma hutbelerinin AK Parti Genel Merkezinde hazırlandığı" ifadeleri sebebiyle eski CHP Milletvekili Berhan Şimşek ile ilgili suç duyuru yaptı.

28.01.2021-17:06 - (Son Güncelleme: 28.01.2021-17:06) Diyanet’ten CHP'li Berhan Şimşek'e Suç Duyurusu

Başkanlık birinci Hukuk Müşaviri Selami Açan imzasını taşıyan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda, 26 Ocak tarihinde katıldığı bir televizyon programında Şimşek'in, cuma hutbelerinin AK Parti Genel Merkezi'nde yazılığını öne sürerek Başkanlık için aşağılayıcı ve küçük düşürücü ifadeler kullandığı belirtildi.

Zanlının 27 Ekim 2020'de katıldığı başka bir televizyon programında aynı sözleri, asılsız ve gerçeğe uygunsuz beyanları iddia ettiği belirtilen dilekçede, Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak'ın yayın sunucusuna ulaşıp hutbelerin yazılma sürecini anlattığı belirtildi.

Suç duyuru yapılan dilekçesinde, zanlının iddialarını kanıtlayacak delilleri vermesi gerektiğinin altı çizilerek, şu ifadeler kullanıldı:

"Başkanlığımız itina ile hazırladığı ve cuma günü gibi Müslümanları bir araya getiren günün hassasiyetini gözeterek dinimizin önemli mesajlarını içeren cuma hutbesinin okunmasını ciddi bir şekilde takip etmektedir. Tarafımızdan konu bu kadar önemle takip edilirken 'Hutbelerin bir siyasi parti genel merkezi tarafından hazırlandığı' iftira ve ithamlarında bulunmak şüpheli de dahil hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bu iddialar art niyetli bir yaklaşım, açıkça bir iftiradır. Başkanlığımızı hedef alan, hizmetlerimizi aşağılamaya ve küçük düşürmeye çalışan, personelimizi de töhmet altında bırakan bu girişimlerin mutlaka yargı önünde hesabı verilmelidir."

Dilekçede, Şimşek ile ilgili, fiillerine uyan Türk Ceza Kanunu'nun alakalı maddeleri gereğince soruşturma yapılması ve bunun neticesinde kamu davası açılmasına karar verilmesi istendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal