Diyanet: 'Ayasofya'da İlk Cuma Namazını 24 Temmuzda Kılacağız'

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya'nın cami statüsüne kavuşturulmasına ilişkin, ‘Eksikleri ne ise onları tamamlayacağız. Bunu inşallah 24 Temmuz’a kadar tamamlamayı planlıyoruz’ sözlerini kullandı.

11.07.2020-14:05 - (Son Güncelleme: 11.07.2020-14:13) Diyanet: 'Ayasofya'da İlk Cuma Namazını 24 Temmuzda Kılacağız'

Son dakika… Rize’yi ziyaret eden Erbaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine gitti. Üniversitede gazetecilerin sorularını cevaplayan Diyanet İşleri Başkanı, Ayasofya'nın cami olmasından çok mutlu olduğunu söyledi.

Erbaş, ‘Çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bizim gençliğimiz zincirler kırılacak, Ayasofya açılacak sloganlarını söyleyerek geçti. Tabii sadece Türkiye için değil tüm İslam dünyası için büyük bir anlamı olan sembolik bir anlamı olan camidir Ayasofya. 86 yıllık bir hasretten sonra Cumhurbaşkanımızın büyük bir gayreti ile sadece İslam dünyası için değil bütün insanlık için önemli bir değerdir önemli bir mabettir. Bin 500 yılı aşkın tarihi bir geçmişi vardır.

‘İNŞALLAH CEMAATİ BOL OLSUN’

Dolayısıyla ben bütün insanlığın esasında içinde ibadet edilen bir mabede dönüştürülmüş olmasının aslına rücu ettirilmiş olmasının çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. İnşallah cemaati bol olsun, ziyaretçisi bol olsun içinde sadece ibadet etmekle kalınmasın ve bir mektep bir medrese olsun. İçerisini cami ve kürsü dersleri ile zenginleştirmeye çalışacağız. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak ta şimdiden çalışmalarımıza başladık. İçi mektep olan içinde bütün insanlığa hizmet edecek faaliyetlerin yapılabildiği bir cami olarak inşallah Cumhurbaşkanımızın belirlemiş olduğu 24 Temmuz tarihinde ilk Cuma namazını kılarak camimizi aşmış olacağız. Rabbim hayırlara vesile eylesin’ sözlerini kullandı.

24 TEMMUZ'DA TAMAMLANACAK

Erbaş, ‘Biz önce camimizi ziyaret ederek neler gerekiyor hangi konularda ihtiyaç var bunları tespit edeceğiz. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalar var. Bundan sonra da eksikleri ne ise onları tamamlayacağız. Bunu inşallah 24 Temmuz’a kadar tamamlamayı planlıyoruz’ sözleriyle açıklamalarını tamamladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal