Diyanet TV Coronavirüs Sebebiyle Yayın İçeriğini Değiştirdi

Diyanet İşleri Başkanlığı, evde vakit geçireceklerin zamanı daha verimli kullanabilmesi için Diyanet TV'de salgınla ilgili bilgilendirme programları hazırlıyor.

25.03.2020-13:36 - (Son Güncelleme: 25.03.2020-13:30) Diyanet TV Coronavirüs Sebebiyle Yayın İçeriğini Değiştirdi

Diyanet İşleri Başkanlığı, evde vakit geçireceklerin zamanı daha verimli kullanabilmesi için Diyanet TV'de salgınla ilgili bilgilendirme programları hazırlıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, küresel salgın haline gelen coronavirüs sebebiyle evde vakit geçiren yaşlı, yetişkin ile çocukların zamanı daha iyi değerlendirebilmesi için Diyanet TV'nin yayın içeriğini yeniledi.

Dini Yayınlar Genel Müdürü Fatih Kurt'un açıklamasında, Sağlık Bakanlığının "Evde kal" çağrısına uyan vatandaşların zamanı daha faydalı kullanabilmesi için Diyanet TV'nin ciddi bir sorumluluk taşıdığını ifade etti.

Bu güç süreçte sağlıklı olmak gibi doğru bilgi edinmenin de önemli olduğunun altını çizen Kurt, "Ekranlarımızdan uzman kişiler ve doğru bilgi kaynaklarıyla vatandaşımızı aydınlatmaya çalışıyoruz. Devam etmekte olan programlarımızla vatandaşlarımızın hem sağlık hem de psikolojik anlamda doğru uzmanlar tarafından bilgilendirilmesini sağlıyoruz." dedi.

Kurt, coronavirüs salgınının bitmesi ve hastaların şifa bulması için geçtiğimiz hafta "Tesbihat" programının yayınlanmaya başladığını belirterek, şu bilgileri aktardı.

"Her akşam saat 19.30'da 'Kur'an ve Dua' programı yayınlanıyor. Bu programda aşr-ı şerif okunacak ve ardından farklı hocalarımızın yapacakları dualar yer alacak. Kur'an, tesbihat, sohbet ve duanın yer aldığı 'Camiden Hayata' adlı programımız her sabah 07.00 ile 07.50 arasında yayında olacak. Koronavirüs nedeniyle insanımız cami ortamından uzaklaştı. Cami havasını, iklimini evlerimize taşıyabilmek için camilerde söylenmiş ilahilerimizi, vatandaşımızın ekranına taşımaya çalışacağız."

"DEVLET YETKİLİLERİNİN TAVSİYELERİNE UYMALIYIZ"

Müslümanların coronavirüs salgınına yönelik araştırmaları yaparken İslam'ın temel kaynakları Kur'an-ı Kerim ve hadisleri de okuması gerektiğini belirten Kurt, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bir Ayet Bir Yorum, Bir Hadis Bir Yorum programımızda 'Kur'an-ı Kerim'de yer alan ayetlerden hareketle salgın hastalık dönemini nasıl anlamlandırabiliriz? Peygamberimizin hadis-i şeriflerinden hareketle bu yaşananları nasıl anlamlandırabilir ve bu süreci daha sağlıklı nasıl geçirebiliriz?' sorularına dair vatandaşımıza katkılar sunmaya çalışacağız.

Çocuklarımızı da unutmadık. Televizyon ekranımızdaki çocuk saatinin zamanını artırdık. Nasreddin Hoca'nın en tatlı haliyle çocuklarla buluşturulduğu Şeker Hoca'nın ağzından da çocuklarımıza dikkat edilmesi gereken tavsiyeleri sunuyoruz."

Kurt, devlet yetkililerinin coronavirüs sebebiyle verdiği kararlara harfiyen uyulması gerektiğinin altnı çizerek, "Tavsiyelere uymalıyız. Bu konuda herhangi bir zafiyete sebebiyet vermemeliyiz. Başkanlık olarak da bütün açıklamalarımızı yapıyoruz. Bütün bunlarla ve aldığımız tedbirle birlikte tevekkül ve duayla hep beraber bu sıkıntılı süreci inşallah aşacağız." şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal