Diyanet İşleri Başkanlığı İstedi, O Siteler Kapatıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan istek üzerine, Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği, kendisini 'mehdi' ve 'resul' olarak duyuran sözde peygamber İskender Evrenesoğlu'na ait 5 internet siteye erişim engeli getirildi.

30.01.2019-09:20 - (Son Güncelleme: 30.01.2019-09:11) Diyanet İşleri Başkanlığı İstedi, O Siteler Kapatıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan istek üzerine, Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği, kendisini 'mehdi' ve 'resul'  olarak duyuran sözde peygamber İskender Evrenesoğlu'na ait 5 internet siteye erişim engeli getirildi.

Kendini peygamber olarak ilan eden Evrenesoğlu'na ait olduğu tespit edilen Kur'an-ı Kerim meali ve tefsir yayını gerçekleştiren internet sitelerinin, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından yapılan incelemenin ardından, 'İslam dininin temel nitelikleri açısından sakıncalı olduğu' sonucuna ulaşıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, sakıncalı meal ve tefsir yayınlarının erişiminin engellenmesi amacı ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gitti.

Yapılan isteği değerlendiren Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği, ilgili kanun maddesi gereğince 'İslam dininin temel nitelikleri açısından sakıncalı' olan sitelere erişim engeli getirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal